facebook

Не дешеве задоволення: Університети оприлюднили ціни на навчання. Ви будете просто в ступорі!

Українські університети оприлюднили на своїх офіційних сторінках вартість навчання на контракті. У середньому ціни стали на 2-4 тис. грн вищі, ніж були торік.

“Щороку на кожний новий набір абітурієнтів складають кошторис. Є формула розрахунку витрат, де ураховують оплату праці, послуги ЖКГ, утримання матеріально-технічної бази. Іншого варіанту немає. Ми повинні компенсувати витрати на підготовку студента. Ціни піднялися у середньому на 5 відсотків. Найбільше – на престижні спеціальності: право і міжнародні відносини. Найменше – на математику, механіку та фізику”, – розповідає Gazeta.ua проректор із науково-педагогічної роботи КНУ ім. Шевченка Володимир Бугров.

Цей вуз – один з найдорожчих у країні. Освіта в Інституті міжнародних відносин коштує 46,2 тис. грн у рік. За навчання англійською доведеться заплатити 54,6 тис. грн. Диплом журналіста та перекладача з іноземних мов коштує 39,9 тис. грн, юриста – 46,2 тис. грн.

Трохи дешевше коштують ці спеціальності у Києво-Могилянській академії. Вивчати міжнародні відносини можна за 39 тис. грн, право – за 40 тис. грн, переклад з англійської – за 31 тис. грн.

Вартість навчання у КПІ ім. Сікорського на інженерних факультетах стартує від 12 тис. грн, на інформаційних технологіях – близько 24 тис. грн. На факультеті авіаційних та космічних систем можна навчатися за 15,3 тис. грн, на менеджменті – за 24,7 тис. грн, на кібербезпеці – 18,9 тис. грн. Найдешевше навчання обійдеться на фізико-математичному факультеті – 12,3 тис. грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Національному авіаційному університеті ціна за місяць навчання стартує від 980 грн (прикладна фізика та математика). Машинобудування, телекомунікації, авіоніка, електроніка коштують 1320 грн у місяць. Цивільна безпека, програмування та комп’ютерні технології – близько 1,5 тис. грн на місяць. Кібербезпека – 1596 грн.
У Національній академії внутрішніх справ навчання за спеціальностями “право” коштує 22 тис. грн, “правоохоронна діяльність” – 15,5 тис. грн.

Диплом спеціаліста з харчових технологій у Національному університет харчових технологій коштуватиме 15,8 тис. грн. Готельно-ресторанна справа і туризм обійдуться в 18,9 тис. грн, хімічні технології – 18,2 тис. грн, біотехнології – 15,8 тис. грн.

У Лінгвістичному університеті за фах перекладача з англійської чи східних мов потрібно заплатити 28,5 тис. грн. Навчання на факультеті германських та романських мов – 23,4 тис. грн.

Отримати освіту вчителя у НПУ ім. Драгоманова у середньому коштує 16 тис. грн. Ціна навчання на фізико-математичному, природничо-географічному факультеті та факультеті інформатики – 11,5 тис. – 13,5 тис. грн. Українська філологія – 15 тис. грн, іноземна – близько 20 тис. грн, історія, фізкультура та педагогіка – 16 тис. грн.

У Національному медичному університеті ім. Богомольця найменше коштує диплом педіатра та фармацевта – 24,6 тис. грн. Найбільше – стоматолога – 33,4 тис. грн.

Навчання у регіональних університетах коштуватиме дешевше, ніж у Києві. Це пов’язано не тільки з рівнем інфляції, а й з кваліфікацією вузів. У середньому юридична освіта обійдеться від 14 до 24 тис. грн. Найдешевший диплом журналіста можна отримати у “Львівській політехніці” за 6,8 тис. грн. Навчання на вчителів у регіональних педагогічних вузах коштуватиме 10 тис. грн, англійська філологія від 9 до 22 тис. грн, економіка 8-12 тис. грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...