facebook

Врахуйте цих 5 факторів, перш ніж погодитись на нову роботу

Інколи, коли ми приходимо на співбесіду, то зосереджуємось на назві компанії, її репутації, зарплаті та тому, куди ця робота нас приведе через рік, два чи п’ять років. Однак, таким чином, ми нехтуємо чинниками, які по-справжньому важливі для нашого щастя.

Отож, перш ніж погоджуватись на роботу, зверніть увагу на кілька важливих пунктів.

Люди
На сьогодні велику роль відіграє соціальна динаміка. Дані показують, що коли люди ненавидять свою роботу, вони говорять про ненависть до людей, з якими працюють. Але, якщо працівник любить свою роботу, то він любить і людей, з якими працює. Тому наступного разу, коли ви прийдете на співбесіду, відчуйте зв’язок із вашим потенційним шефом, влаштуйте невелику співбесіду за ланчем із вашими потенційними колегами, щоб побачити, чи зможете ви працювати з ними. Адже ці люди будуть тим фактором, який в значній мірі впливатиме на те, будете ви задоволені своєю роботою, чи ні.

Розташування
Якщо у вас не дистанційна робота, важливе значення також відіграє розміщення офісу. Кожен із нас хоче мати особистий простір, можливість прогулятись на свіжому повітрі чи усамітнитись.

Так, наприклад, недавнє дослідження показало, що в США працівники, які люблять свою роботу — це ті, хто працює в містах, де немає великого скупчення людей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Переваги
Гроші, як то кажуть, не головне, однак є інший критерій, який став одним із найважливіших під час оцінки вакансії.

Зараз багато компаній використовує різні методи підвищення мотивації для працівників. Наприклад, оплачують їхнє харчування під час робочого дня, поповнюють рахунок мобільного, надають медичне страхування, видають премії. Тому дізнайтесь, чи виконання цього пункт характерне для компанії, де ви, можливо, будете працювати.

Спосіб життя, який ви можете собі дозволити
Неабияке значення має те, яка була ваша попередня робота, та на що ви погоджуєтесь зараз. Перед тим, як зробити вибір, врахуйте сьогоднішні реалії — що вам потрібно для того, щоб жити тим життям, яким ви хочете.

Не забувайте про те, що у вас є сім’я, друзі тощо. Тому робота не може бути єдиним заняттям, на яке ви витрачатимете своє життя.

Суть роботи
Запитайте себе, чи відповідає ця робота вашим інтересам і можливостям, та чи будете ви робити те, що вам справді подобається.

Однак, коли мова йде про пошук роботи, пам’ятайте: немає єдиної чіткої відповіді на питання про те, що допоможе вам досягнути поставлених цілей і насолоджуватись кожним днем. Але ви можете окреслити картину того, як виглядатиме ваш спосіб життя та щастя за тих чи інших обставин. Просто визначте свої пріоритети, знайте собі ціну і навчіться ставити правильні питання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...