Казка про те як господарі з котом воювали. І про хом’яка

Історія змусить Вас посміхнутися.

Є кіт. У кота вага десять кілограмів. Є ліжко. Біля ліжка висока м’яка спинка шириною 10-15 сантиметрів. І є господарі кота, які сплять на цьому ліжку. Вночі кіт застрибує на спинку ліжка і ходить по ній. У кота нічний променад.
Але, оскільки кіт в минулому житті був коровою, і деякі особливості переніс в нинішнє життя, на четвертій-п’ятій ходці по краю ліжка він втрачає рівновагу і падає вниз. Якщо господарям щастить, кіт падає поруч. Якщо не щастить, на чиюсь голову приземляються десять кілограмів кота, причому чомусь завжди дупою.

Питання: як відучити кота від цієї звички?

Були перепробувані:
– липкі стрічки, розкладені на спинці ліжка. (В результаті півночі віддирали їх від здурілого кота, трохи без шерсті його не залишили).
– гидкий ароматизатор іланг-ілангу. (Кіт наплював на те, що аромат дійсно бридкий).
– мандаринові шкірки у великих кількостях (Кіт гидливо поскидав шкірки у ліжко господаряім, а потім впав за ними сам).

Що ще можна зробити? З бризкалкою під подушкою господарі вже спали. Кіт тікає, потім повертається.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тож господарі кота вирішили попросити допомоги у користувачів інтернету. Отримали багато відгуків. Два з яких реалізували відразу ж.

“Як обіцяла, звітую. Я люблю прості і легкі в реалізації ідеї. Тому пропозицію прибити поличку до ліжка, до кота, до своєї голови, щоб йому було зручно на неї падати, були відкладені на потім. Для початку я взяла у дитини шість повітряних кульок, надула і закріпила їх між стіною і ліжком. Вийшло дуже красиво. Ми з чоловіком помилувалися на них і лягли спати. В середині ночі гримнув постріл. Спросоння я вирішила, що чоловік застрелив кота (хоча єдина зброя в нашому домі – це водяний пістолет). Коли включили світло, кіт сидів на підлозі в оточенні шматків синьої кульки і невдоволено мружився.

Йому дали стусана, поправили кульки і знову лягли спати. Це була наша стратегічна помилка, яка доводить, як мало ми знаємо про котів. Другу і третю кульки він підірвав хвилин через двадцять і поскакав, знущально регочучи. Чоловік наполегливо попросив мене все прибрати і закінчити на сьогодні з експериментами. Поки я ховала кульки в шафу, кіт підкрався до найбільшої кульки і стукнув по ній лапою.

У чистому підсумку: мінус чотири кульки, мінус дві години сну, мінус вісім метрів нервових волокон на двох дорослих. Плюс розвага коту. Тоді в справу пішов запасний варіант. Вся спинка ліжка була встелена фольгою в кілька шарів, щоб шаруділо голосніше. Я запевнила чоловіка, що тепер він може спати спокійно: на фольгу кіт точно не поткнеться – побоїться. Загалом, майже так і сталося.

Кіт прийшов через пару годин, коли ми заснули. Стрибнув з шафи на фольгу. Фольга зашаруділа, кіт страшно перелякався, здійнявся в повітря і впав на чоловіка. У чистому підсумку: мінус десять метрів фольги, мінус сорок крапель заспокійливого на двох дорослих. Плюс розвага коту.

Після того, як фольга і кульки не спрацювали, я стала думати: як не пускати кота наніч в спальню. Першим був використаний відлякувач котів. На жаль, кіт не зрозумів, що це відлякувач. Зате зрозумів чоловік, який кривився, принюхувався і в кінці кінців попросив провітрити кімнату. Так що у мене тепер є відлякувач чоловіків, кому потрібно – можу віддати.

Приблизно такою ж дурістю виявився тазик з водою. Ми поставили його розраховуючит на те, що кіт буде плескатися і забуде про ліжко (він любить воду). План виправдався наполовину: кіт плескався, але про ліжко не забув. Вночі він прискакав до нас, трясучи мокрими лапами. Мені спросоння здалося, що їх у нього двадцять дві. Десятьма він наступив мені на обличчя, іншими пробігся по ковдрі і простирадлі. Наостанок дзвінко поцілував чоловіка в ніс, ткнувшись в нього мокрою мордою, з якої капала вода.

Після цього чоловік сказав, що чорт з ним, з інтер’єром, він згоден на поличку. Приніс ввечері лаковану дошку з бортиком, возився дві години, лаяв безвинно ліжко і, нарешті, прибив її. Я хотіла сказати, що нехай краще на нас падає кіт, ніж ця дошка (з-під неї живим би ніхто не виліз). Але подивилася на обличчя чоловіка і вирішила промовчати. Гаразд, думаю, одну ніч поспимо – а потім я її зніму від гріха. До того ж перед сном прибігла дитина і накидала на неї свої іграшки. Я махнула рукою і не стала лаятися, тому що думала, хто з родичів буде ростити дитину, якщо нас поховає під поличкою. (Треба сказати, що хвилювалася я даремно: як з’ясувалося, чоловік прибив її на совість).

Вночі на полицю вискочив кіт. Вальяжно прогулявся до середини полички і торкнув лапою одну з іграшок. Це виявився інтерактивний хом’як. Від дотику котячої лапи хом’як включився. Голосно закричав і побіг на кота. Я б з радістю розповіла про те, що було далі. Але брехати не стану: ми цього не бачили. І взагалі кота до ранку більше не бачили. Хом’як добіг до краю полички і впав, як лемінг, стрибнувши зі скелі в тазик з водою.

Результат: поличку ми зняли. На спинці ліжка тепер сидить сторожовий хом’як. Кіт в кімнату не заходить. А якщо йому трапляється побачити хом’яка в прочинені двері, він роздувається в розмірах і в жаху відступає.

 

annashchesna

Recent Posts

Українцям заборонять продавати свої машини: нові правила вже підготували

До чого готуватись? Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується…

52 хв. ago

До реєстру військовозобов’язаних внесуть дані всіх жінок від 17 до 60 років: що це означатиме?

Пояснення адвокатки Нещодавно президент підписав законопроєкт, який передбачає зміни в формуванні єдиного реєстру військовозобов'язаних, призовників…

2 години ago

“Шалене похолодання суне в ці області, прогноз приголомшив навіть синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад?

Погода у вихідні буде хмарною із проясненнями, проте дощі пройдуть лише в деяких регіонах. Загалом…

3 години ago

По доларах та євро будуть нові правила: НБУ готує масштабні зміни

НБУ готує масштабні зміни Національний банк нарешті почув бізнес. 25 квітня регулятор анонсував наймасштабніший пакет…

5 години ago

“Мобілізувати” можуть не лише машини: що ще дозволено забирати ТЦК та військовим

В українців можуть забрати не лише авто на потреби ЗСУ, а й житло В Україні…

16 години ago

Долар здувся, а євро пре далі: банки та обмінки змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 3 травня, мають наступні показники: курс…

17 години ago