facebook

Антиросійські санкції не зруйнують союз США і ЄС, – експерт

Навряд чи комусь вдасться вбити клин чи зруйнувати найсильніший світовий союз між США і ЄС. Розбіжності між Вашингтоном і Брюсселем щодо посилення антиросійських санкцій – питання трансатлантичної суперечки, але якоюсь великою проблемою воно не стане.

Про це сайту “24” повідомив директор аналітичного центру “Політика” Микола Давидюк.

Як говорить експерт, Німеччині вже давно закидали, що великий бізнес треба підтримувати і лобіювати, але не настільки, щоб це впливало на прийняття державних рішень. До того ж сумнівно, що німецькі політики настільки романтичні, що не розуміють, що газопровід “Північний потік-2”, який лобіює Росія і проти якого вводять санкції, – винятково проект диверсифікації.

Росія створює кілька ниток потоків енергоресурсів, а джерело залишається одне. Тому це не диверсифікація, а політична маніпуляція і намагання загнобити Україну, створивши конкурентні підприємства з перекачки російського газу. Але питання Європи вони не вирішують, тим більше, що європейці знають, що проблема не в українській газотранспортній системі. Проблема в Росії – тому що вона залишиться монопольним корупційним джерелом цього енергоресурсу,
– вважає Давидюк.

Тому, на переконання політолога, розширення США санкцій проти Росії – питання трансатлантичної суперечки, але якоюсь великою проблемою воно не стане. До того ж США виходять на енергетичний ринок Європи і вже запустили кілька проектів, зокрема, по скрапленому газу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Не треба недооцінювати трансатлантичної співпраці США і ЄС. Можливо, вона буде менш динамічною. Але це найсильніший світовий союз. І навряд чи комусь вдасться вбити клин чи зруйнувати його. Тому що в такому випадку Європа буде слабшати,
– зазначає Микола Давидюк.

Нагадаємо, 25 липня Палата представників Конгресу США проголосувала за законопроект, яким впроваджуються санкції проти Росії та обмежується право президента США Дональда Трампа знімати чи навіть пом’якшувати санкції проти Москви. Санкції передбачають, серед іншого, продовження протидії реалізації проекту “Північний потік-2”. 28 липня санкційний законопроект схвалив Сенат США.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...