facebook

“Здоровий глузд спрацював”: генерал прокоментував летальну зброю для України від США

США повинні були надати Україні летальну зброю в результаті агресії Росії проти України, особливо з огляду на факт підписання Сполученими Штатами Будапештського меморандуму та інших важливих міжнародних актів. Проте ідея надання Україні летальної зброї значно запізнилася.

Таку думку в коментарі виданню “Обозреватель” висловив генерал-майор запасу, екс-військовий представник місії України при НАТО Петро Гаращук.

“Я думаю, що ідея і практика надання Україні летальної зброї значно запізнилася. Більш ніж три роки йде війна на сході нашої країни не з вини України. Жоден український солдат не перебуває на території сусідньої держави. Російські солдати, танки, артилерія, зенітні установки перебувають на території України. Український уряд не запрошував цих “гостей”, тому ці “гості” – це вороги”, – заявив Гаращук.

“Слава Богу, що у Вашингтоні ще є люди, які думають про безпеку і про той внесок, який Україна зробила в систему європейської і світової безпеки”, – зазначив генерал.

Він додав, що “жодна країна світу не зробила такого внеску, відмовившись від третього у світі ядерного потенціалу”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Генерал-майор запасу також нагадав про те, що з 1945 року США в особі керівників держави поставили свій підпис під цілою низкою найважливіших міжнародних актів. У 1945 році – під Статутом ООН, в 1975 році – під Заключним актом Наради з безпеки і співробітництва в Європі, а в 1994 році – під Будапештським меморандумом.

“Якою б не була Україна, це варварський акт сусідньої держави (Росії) і її фашистського керівництва. Тому абсолютно правомірним є надання Україні летальної зброї. Здоровий глузд спрацював, і США як міцна економічна, ядерна, впливова держава робить те, що вона повинна була зробити ще 2 – 3 роки тому”, – резюмував генерал.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...