facebook

Шокуюче фото з Південної Кореї: поліція б‘є священика, котрий тримає Євхаристію

Впродовж кількох років на острові Чеджу в Південній Кореї тривають протести проти побудови військової бази. Посилення протестів відбулось впродовж останніх кількох днів. Протестувальників духовно підтримують священики із сакраментальним служінням.

Світ облетіло фото, на якому о. Бартоломей Ман Хунг-х’юн лежить на землі, а в долонях тримає Євхаристію. Влада Церкви попросила поліцію надати пояснення.

Отець Бартоломей відправляв Літургію для протестувальників, що зібрались біля брами військової бази. Під час уділення вірним Причастя увірвалась поліція, перериваючи Літургію, і почала бити присутніх. Священика також вдарили і повалили на землю. Фото, на якому, незважаючи на біль, священик тримає в руках Євхаристію, облетіло увесь світ.

Дієцезія Чеджу вимагає негайного вибачення від поліції. Свідки подій розповідають, що один з поліцейських, попри спротив вірних, став ногами на освячені хостії, які під час нападу випали з рук священика. Поліція заперечує ці слова, але пообіцяла з’ясувати цю справу.

Цей священик є відомим противником присутності американської армії в Південній Кореї. У вісімдесятих роках він очолював протести проти мілітаризації Кореї американцями. Їхню діяльність в цьому регіоні він називав просто «окупацією». Впродовж багатьох років він остерігав, що їх присутність не принесе в цьому регіоні миру, а може посилити і так напружений конфлікт з Північною Кореєю і Китаєм. За свою діяльність він отримав багато нагород, між іншим Нагороду Справедливості, видану Товариством католицьких священиків для справедливості, а також нагороду від влади провінції Гванг’ю за оборону прав людини в Кореї.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...