facebook

Віталій Купрій: вірус Коксакі може масово потрапити в Україну

Вчора заступник голови КПК в УКРОП Віталій Купрій на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук опублікував жахливий пост.
Депутат попередив українців про можливу появу страшного вірусу Коксакі на території батьківщини:

У коментарях хтось дякує чиновнику за інформацію…

…а хтось ділиться своїм сумним досвідом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто зазначити, що сьогодні на сторінці Купрія вийшов новий пост, у якому депутат опублікував своє звернення до посла України в Турецькій республіці:

Сьогодні зранку я терміново звернувся до посла України в Турецькій республіці пана Сибіги та до в.о. міністра охорони здоров’я України пані Супрун із вимогою негайно втрутитись у цю ситуацію, захистити життя та здоров’я українців та не допустити поширення вірусної інфекції на території України!

Вірус Коксакі – що ти таке?

Вірус Коксакі – це кілька заразних ентеровірусів, які добре розмножуються в шлунку і кишечнику людини. Цей вірус дуже заразний. Він передається як повітряно-крапельним шляхом, так і при тактильних контактах. В основному хворіють діти у віці від 1 до 7 років.

Серед дорослих випадки захворювання теж зустрічаються, але частіше у них воно протікає без висипань на шкірі, характеризуючись лише високою температурою, загальним нездужанням і болем в горлі.

Також цей вірус має ще одну назву – «руки-ноги-рот». Він спалахує періодично як будь-яка інфекція. Дія цієї хвороби – раз у 5-7 років, як раз коли народжується нове покоління дітей, які цим не хворіли.

Як лікувати?

Коксакі на момент хвороби дуже неприємний. Лущиться шкіра і може бути досить виражена інтоксикація організму. Заразитися можуть як діти, так і дорослі. Лікарі рекомендують лікувати вірус симптоматично. Що це означає: високу температуру потрібно негайно збивати, бульбашки на шкірі обробляти антисептиком. Також треба пити дуже багато рідини.

За словами лікарів, вакцини проти цього вірусу не існує.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...