facebook

Стрибок цін: що подорожчає цього разу

 

Міністерство економічного розвитку і торгівлі внесло на розгляд уряду проект постанови “Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 №957″

Документ винесено на розгляд урядового комітету 3 серпня.

Роздрібні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби пропонується збільшити на 8-11%; віскі, ром і джин – на 4%; коньяк (бренді) – на 3-6%; вина з додаванням спирту, ігристе і вермути – на 2%. Це означає, що мінімальна ціна півлітрової пляшки горілки повинна бути 79,55 грн, а тризіркового коньяку – 119,46 грн.

В експертному висновку до проекту постанови зазначено, що індекс споживчих цін за друге півріччя 2016 року склав 119,2% проти 105,9%, що враховувалося при розрахунку чинного розміру мінімальних цін. Тому на сьогодні розмір мінімальних цін нібито не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Останній раз уряд піднімало мінімальні ціни на алкоголь в листопаді 2016 року.

Нагадаємо, в Києві  Окружний суд столиці прийняв рішення щодо нічного продажу алкоголю. Як заявив юрист Владислав Білоцький, суд визнав незаконними нічні обмеження на продаж спиртного.

Зазначимо, працівникам мерії і комунальних підприємств Дніпра заборонили вживати спиртне в робочий і неробочий час. Відповідне розпорядження підписав мер міста Борис Філатов. Зокрема, працівників виконавчих органів і комунальних підприємств міськради зобов’язали «дотримуватися загальновизнаних етичних норм поведінки, бути доброзичливими і ввічливими». Крім того, їм належить пристойно одягатися

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...