facebook

Порошенко має намір захопити зерновий термінал за допомогою НБУ

Нацбанк відмовляється приймати виплату боргу з підприємства, якому належить зерновий термінал “Бориваж”.

Президент Петро Порошенко планує отримати контроль над зерновим терміналом “Бориваж” за допомогою НБУ, який відмовляється приймати погашення боргів з рефінансування від контролюючого терміналом підприємства.

Про це повідомляє dubinsky.pro.

Журналіст Олександр Дубінський зазначив, що у грудні 2014 року “Приватбанк” отримав в НБУ кредит рефінансування на 3,64 млрд гривень, частиною забезпечення якого виступив зерновий термінал. Вартість забезпечення становила 1 млрд гривень.

У вересні 2016 року підприємство, яке належить “Бориважу”, повернуло борг банку перед НБУ по кредиту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проте, за словами журналіста, НБУ звернувся до суду з вимогою визнати фіктивним перехід права власності на зерновий термінал до підприємства, яке погасило борг перед фінансовим регулятором. Іншими словами, чиновники установи говорять, що вони не потребують повернення боргу, а їм необхідний контроль над терміналом.

“Напевно, це все, що вам потрібно знати про цілі чиновників Нацбанку при знищенні комерційних банків: стягнення найцікавіших застав і подальший їх перепродаж у правильні руки”, – резюмував Дубінський.

Нагадаємо, політичний експерт Андрій Вігірінській вважає, що підозра ГПУ в несплаті податків щодо міністра фінансів Олександра Данилюка є тиском на нього з боку президента Петра Порошенка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...