facebook

країнські моряки вмирають від голоду в порту Румунії

Херсонські моряки четвертий день сидять без їжі і води на арештованому судні «Сібріз 1» в порту Галац (Румунія).


Про це редакції Херсон.net розповіли родичі вимушених «бранців».

Мати моториста Вероніка Ковтушенко каже:

Вчора ми написали заяви в прокуратуру і СБУ, зв’язалися з Консулом Румунії. Судно в арешті, наші діти і чоловіки не можуть зійти на берег, щоб, елементарно, запастися водою і харчами. Всі документи по оформленню рейсу команді відправляли вже на саме судно і тільки там з’ясувалося, що у них немає страховки. А це значить, якщо хтось захворіє, допомоги чекати нізвідки.

Як виявилося, ще до цього рейсу судно було в арешті. З питання його зняття 7 липня відбувся суд, але компанія-власник його програла.

Ось і вийшло, що команда опинилася «заручниками ситуації». А сам судновласник умив руки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якийсь Максим Молчанов – представник власника «Сібріз 1» на зв’язок з родичами моряків не виходить. Нам вдалося додзвонитися технічному директору компанії-представника Вадиму Будко. Але і він коментувати ситуацію відмовився. Мовляв, каже, «не моя компетенція і допомогти нічим не можу».

 

Представники крюїнгової компанії «Multimarine» на зв’язок також не виходять. Журналісти кілька разів намагалися їм додзвонитися, але безуспішно.

Хто буде відповідати за ситуацію, що склалася, теж незрозуміло. Сьогодні команда вже і не розраховує на виплату їм заробітної плати.

Хочуть повернутися додому живими. А у половини з них – це перший рейс. Нам вдалося зв’язатися з старпомом Артуром Ілюхін. Він повідомив, всупереч всім законам, зараз команда спускає шлюпки:

Будемо пробувати дістатися до прикордонної поліції. Я не можу дозволити команді померти з голоду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...