Чому дитині потрібна бабуся: 5 вагомих причин

Бабуся балує, бабуся псує, бабуся нічого не розуміє в правильному вихованні. А хто ж тоді тебе виховав такою класною? Безперечно, драмгурток і секція фігурного катання дуже важливі, але будь добра, викроїти в розкладі свого чада хоча б день, який він зможе провести з бабусею. Чадо від цього тільки виграє, тому що у бабусі є те, що ти йому дати не зможеш.

Зв’язок поколінь

Саме бабуся розповість дитині про те, хто вона така і звідки. Тому що засмикана роботою мама навряд чи буде поглиблюватися в спогади про справи давно минулих днів. Вона, можливо, і зовсім про них не знає. Сімейна пам’ять в нашій країні рідко простягається далі прадідусів і прабабусь, все, що далі – туман і найдавніша історія.

Увага

У бабусі часу набагато більше, ніж у тебе. Якщо вона вже спокійно вийшла на пенсію, то справ у неї небагато, і дитя ні від чого істотного її не відволікає. Тому діти, які часто бувають у бабусь, без проблем отримують свою дозу уваги. І у них вже немає необхідності вибивати її з дорослих дрібним емоційним шантажем.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вибір ролі

Як правило, батьки більш суворі за бабусь – на них ж Відповідальність! Бабуся, з їх точки зору, надмірно потурає і взагалі псує всю дисципліну. І правильно робить. Жодна людина не може ходити струнко 24/7.

Опинившись в безпечному середовищі, де можна випендрюватися з мінімальним ризиком отримати по попі, дитина досліджує межі свого впливу і пробує різні соціальні ролі. Простіше кажучи, якщо з мамою краще не перти на рожен і бути слухняною, при бабусі можна протестувати режим «кара божа» і подивитися, що вийде.

Релакс

Дитина – це твій проект. З бюджетом, стратегіями, тактиками, плануванням і кризовим управлінням. А для бабусі це внук, солодкий пиріжок і зайчик. Вона своє управління вже відбула, тепер твоя черга паритися. Бабуся ж тепер нарешті отримає задоволення спілкування з підростаючим поколінням без всіх цих турбот і тривог. У сенсі педагогіки бабуся легковажніша, спілкування з дитиною для неї – розвага, а дитина з нею відпочиває від правил і покладених на неї надій.

Гарний настрій

Неправда, що з віком характер псується. Псується він тільки у тих, хто і в 20 років був холериком. А в середньому ж люди з роками, навпаки, заспокоюються і нарешті починають дивитися на світ поблажливо.

По-перше, вони вже достатньо розумні, щоб не знатися з неприємними людьми, по-друге, вони вже не сіпаються через роботу або того, що хтось там на них косо глянув. По-третє, вони вже не те щоб бояться майбутнього – власне, все, що могло трапитися, вже трапилося.

Цю радісну картину трохи псує гормональний дисбаланс і менопауза, але бабусі все ж позитивніші і вміють відрізняти вселенську трагедію від будного дня. А ось мами – не завжди.

annashchesna

Recent Posts

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

48 хв. ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

3 години ago

Вліплять штраф: якщо не зробити це перед виїздом машиною

Що необхідно перевірити водіям перед виїздом, щоб не нарватися на штраф Всі водії перед тим…

6 години ago

Черги біля ТЦК збільшилися: що приховують ті, хто штурмує військкомати – а ви далі сидіть вдома

У військкоматів стоять черги військовозобов'язаних чоловіків, проте не все так просто Спікер Полтавського обласного ТЦК…

8 години ago

Прижарить майже до плюс 30: синоптик Діденко попередила про рекорди цьогорічної весни

За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 2 травня, вночі ще комфортно, а вдень…

10 години ago

Оніміли навіть найзапекліші ухилянти: ТЦК почали по-новому вручати повістки – це миліше за котиків

Поки в ТЦК зібралися черги, українець із вдячністю отримав повістку У деяких ТЦК та СП…

19 години ago