facebook

Думаю, ти більше не купиш дитині спинер. Ось для чого його використовували в психіатричних лікарнях

Справжній бум у 2017 році зробив спинер. На перший погляд, він більше скидається на якусь деталь, а не на іграшку. Але дітей він просто заворожив: вони готові витратити цілий день, щоб зробити трюк зі спинером, а потім похвалитися своїм друзям або викласти відео на сторінку в соцмережі, передає Блокнот новин

Але існує думка, що цю іграшку придумали для того, щоб впливати на розвиток і психіку дитини. Один з лікарів поділився спогади, що в далекому СРСР подібний предмет використовували в психіатричних лікарнях.  Про це детальніше.


Ігри зі спинерами

У часи Другої світової війни потрібно було евакуювати одну з психіатричних лікарень. Але тільки уяви собі, як можна організувати натовп неадекватних людей, та й ще при таки умовах. Навколо багато шуму, вибухи, крики… Хворі на те й роблять, що чіпляються за меблі, ховаються або видають себе за воїнів. Це просто некерований натовп.

І одному лікарю прийшла просто геніальна ідея, коли він побачив ящик з підшипниками в одній з військових машин. Він роздав їх хворим і показав, як їх потрібно надіти на палець, щоб вони крутилися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Природно, всі пацієнти психіатричної лікарні були поглинені новою забавою. Вони тільки те і справа дивилися на круглу штуку і машинально робили все, що їм скажуть. Вони так замкнулися на цих рухливих підшипниках, що дозволяли себе вести і садити в автомобілі. Надалі цей трюк використовували досить часто.

В одній з наукових праць з психіатрії є дуже точне пояснення: «Ідіотам необхідно в деяких випадках замикати, зациклювати свідомість, щоб їх голова не народжувала інші думки, призводять до несподіваних дій.» Те ж саме працює і на цілком здоровій людині. На дитину дуже легко вплинути, а вже тим більше змусити її менше думати.

Рада
Звичайно, важко довести той факт, що спинер — це засіб керування свідомістю наших дітей. Тому, вірити в те, що це продовження радянських експериментів або ж просто вважати цю іграшку нешкідливою штуковиною за типом йо-йо — справа особиста. Але те, що випадки важкого травматизму і навіть смерті існують, заперечувати не будемо. Тому краще зроби безпечними малюка від можливих негативних наслідків.

Розкажи нам у коментарях, чи віриш ти в те, що у спинера призначення зовсім не для невинної розваги. І не забудь поділитися пізнавальною інформацією зі своїми друзями у соцмережах!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...