facebook

«Рабство 21 століття» Викрито масштабну схему торгівлі українцями за кордон. Від подробиць кров холоне в жилах

Працівники Нацполіції України та Держприкордонслужби разом з закордонними колегами, викрили злочину групу, що діяла протягом майже чотирьох років. Зловмисники налагодили схему трудової експлуатації українців на території Великої Британії. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції, передає Корупція.Інфо.

У результаті проведення спланованої спецоперації на території Литви затримано та взято під варту 4 осіб, троє з них – іноземці. Крім того, попереджено втягнення близько 200 українців у трудову експлуатацію за кордоном.

 

Під час проведення оперативних заходів у межах досудового розслідування розпочатого за ст. 149 КК України, правоохоронці викрили діяльність злочинної групи, що налічувала більше 11 осіб. Серед них громадяни Польщі, Литви та України.
Так, зловмисники організували та налагодили чітко сплановану схему, за якою вербували та переміщували через державний кордон українців до Великої Британії. Потерпілих зазвичай використовували для роботи на фермерських господарствах та у якості будівельників, різноробочих, хатніх робітниць, офіціантів, тощо. Оперативники поліції встановили, що за такою схемою зловмисники переправили за кордон більше 30 українців.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Мова йде про рабство 21-го сторіччя, коли людей обманювали, користуючись їхнім прагненням допомогти своїм сім’ям. Їх фактично відправляли в рабство до інших країн», – зазначив помічник Голови Державної прикордонної служби України – прес-секретар Oleh Slobodyan.

Обіцяючи роботу, учасники злочинної групи втягували у боргову кабалу потерпілих. Незаконно перетнувши державний кордон, громадяни України, через невизначений статус та борг, потрапляли у залежність від роботодавців, де працювали понад норми. Заробітна плата залишалась мізерною, тож вони не мали можливості повернутися додому через брак коштів і нелегальне становище.

Правоохоронці провели шість санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників, а також у їх автотранспорті. За результатом, вилучено чорнові записи, документи українців та телефонні записники із номерами телефонів посібників за кордоном та потерпілих. Крім того, вилучено списки потенційних потерпілих, яких було більше 200 осіб.

Наразі слідчі дії тривають, вирішується питання щодо створення спільної міжнародної слідчої групи, яка займатиметься повним та об’єктивним проведенням досудового розслідування за цим фактом.
«Українською стороною зібрано достатньо доказів які підтверджують злочинну діяльність затриманих», – зазначив Андрій Гаменюк, головний оперуповноважений Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми Національної поліції України.

людьми.

Нагадаємо, за перше півріччя 2017 року поліція виявила майже 150 злочинів, пов’язаних з торгівлею

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...