facebook

Речі, які не можна робити після прийому їжі

Після ситного обіду чи вечері багатьом з нас подобається розвалитися на диванчику, дивитися фільм, подрімати.

Але в ці моменти ми навіть не замислюємося, якої шкоди цими діями ми завдаємо своєму організму!

Аби ви були в курсі всіх процесів і не наробили помилок, представляємо вам список речей, яких ні в якому разі не можна робити після прийому їжі!

Палити

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так, всім нам відомо, що паління шкідливе для нашого здоров’я. Але багато курців люблять затягнутися пару-трійку раз після ситного обіду, навіть не уявляючи реальну небезпеку. Цигарки містять нікотин, який здатний зв’язувати надлишок кисню, необхідного для переварювання їжі.

Їсти фрукти

Кращий час для вживання фруктів – це час перед прийомом їжі, на порожній шлунок,. Це пов’язано з тим, що для перетравлення фруктів, організму потрібні різні ферменти. Крім того, цукор, що міститься у них, потребує перетравлення, яке триває довше за середнє.

Спати

Якщо ви лягаєте спати відразу після прийому їжі, то, вкрай імовірно, що відчуваєте дискомфорт, здуття живота та інші проблеми шлунково-кишкового тракту, особливо, в нічний час доби.

Приймати душ

Прийом душа відразу після прийому їжі може збільшити приплив крові до рук і ніг, тим самим, зменшити потік крові в шлунку. Це послабить вашу травну систему і приведе до болю в шлунку.

Пити чай

Ніколи не слід пити чай відразу після вечері, тому що він може заважати засвоєнню заліза. Чай містить дубильну кислоту, яка може зв’язуватися з залізом і білками. Науково доведено, що в більшості випадків це призводить до 87% зниження поглинання заліза.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...