facebook

Скандал з українськими школярами в РФ: Міносвіти каже, що все законно

У Міністерстві освіти і науки заявляють, що не мають права забороняти українським школярам їздити до країни-агресора.

Про це повідомив журналістам 17 серпня заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей.
“Зараз канікули, вчителі у відпустках. Коли відбуваються ці поїздки – ми дізналися про одну і сподіваємось, що інших немає – ми не можемо сказати, що громадяни України не відвідують Росію, кордон не є закритим, і ми не можемо і не маєм права забороняти такі поїздки, тому що це відбувається поза освітньою системою, це відбувається за домовленістю з батьками, і батьки приймають те чи інше рішення”, – пояснив він.

За словами Хобзея, Міносвіти звернулося з цього приводу до відповідних служб, зокрема до СБУ, щоб вони дали правову оцінку цьому випадку.

Заступник міністра повідомив, що МОН з’ясувало особу української вчительки, яка повезла дітей до Росії.

“Це – пані Новикова. Вона працює в одній з київських шкіл, давно працює викладачем російської мови. Вона має неповне навантаження”, – розповів він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами чиновника, дирекція школи, де працює Новикова, “нічого поганого про неї не каже”, її називають гарним викладачем, який “сумлінно виконує свої обов’язки”.

Хобзей сказав, що міністерство намагалося зв’язатися з вчителькою, але не змогло. “Напевно, вона зараз перебуває разом з дітьми (у Росії – ред.). Коли повернеться, ми спробуємо все з’ясувати”, – зазначив він.

Як повідомлялося, 12 серпня київське відділення Російського центру науки та культури заявило, що відправило близько 70 учнів українських шкіл до Москви та Санкт-Петербурга для участі у навчально-освітній програмі Росспівробітництва “Здрастуй, Росія!”.

На церемонії від’їзду виступила українська вчителька Анна Новикова, яка заявила, що дуже щаслива за дітей, адже вони отримають у РФ “корисний досвід”.

Вивезення українських учнів до РФ викликало обурення в Раді. Нардеп Наталія Веселова направила депутатський запит до низки українських відомств з вимогою пояснити ситуацію.

Голова СБУ Василь Грицак 17 серпня заявив, що йому нічого не відомо про вивезення групи українських школярів до Росії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...