“Дістали ті, курва, українці”!

Це моя квитанція за заплачений штраф, який виписав мені польський митник – за те, що УВАГА!!! – «його дістали ті, курва, українці, бо українцям відкрили кордон і ми роз’їздилися, думаємо, що нам відкрили Європу!»
Ситуація така: кордон, Грушів, два дні тому, одна колія з машин.

Я стою перша перед заїздом до польського митника. Відкритий шлагбаум, перші машини, що були біля віконечка від’їхали вже на українську сторону, бачу махає польський митник у формі, я починаю їхати, виходжу даю паспорти, з кабінки вискакує інший митник і починає на мене кричати – КРИЧАТИ! – чого це я поїхала, це не мені махали їхати, а якомусь бусу, якій заїжджав з боку (в об’їзд всіх машин!), якого я не побачила, що, я мовляв, не знаю, правил дорожнього руху – бо саме він (той митник, що вискочив з будки) мав вийти помахати мені рукою.

На заперечення, що махав рукою його колега – відповідь: мені що з того, ви маєте слухати мене. На заперечення, що махання рукою це не правила дорожнього руху, відповідь – я тут командую і буду вирішувати.

На заперечення, що стоїть одна колія і я не бачила, що когось збоку пускають без черги, відповідь – я тут командую і мене не цікавить, що ти не побачила. На заперечення, що я стояла на знаку стоп і не поїхала б, якби знала, що не можна, відповідь – я тут командую!!!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Я пропустила той бус (чого він поїхав без черги теж питання!), після того митник підійшов до мене і сказав заплатити 200 злотих штрафу, на питання ЗА ЩО?, Відповідь – Мовляв, я порушила правила дорожнього руху – А ДАЛІ ВСЛУХАЙТЕСЬ!! – БО ВИ ВСІ УКРАЇНЦІ ДІСТАЛИ, ПОВІДКРИВАЛИ КОРДОНИ І ВИ ВЖЕ ДУМАЄТЕ, ЩО МОЖЕТЕ РОБИТИ, ЩО ХОЧЕТЕ, ПОВПУСКАЛИ ВАС У ЄВРОПУ, КУРВА, ТІЛЬКИ ГРОШИМА ВАС НАКАЗУВАТИ МОЖНА І ЗАКРИВ ВІКНО!

В мене забрали паспорт, документи на машину, права. Митник закрився у будці і припинив пропускати всіх. На питання, інших водіїв, коли можна буде їхати – відповідь одна – нехай платить штраф!

Я, як українка -, як громадянин, яка ніколи не порушували правила перетину, ніколи не возила контрабанди, ніколи не мала проблем із законом, завжди мала довготермінові службові візи, як журналіст, яка зробила безліч програм про кордон – стояла посеред митниці і тупо нічого не могла доказати!!! Бо без документів я не могла поїхати ні в Україну, ні в Польщу!

Інші водіі тихенько на вухо радили – “заплати, бо ти нічого не докажеш, а він ще більший штраф впаяє” за що? Але найбільше розізлило мене не те – яке право має цей поляк ось так ображати мене, як українку? Яке право має обзивати мене? Яке право має розказувати, що відкрив для мене якусь там Європу (навіть, якби я реально порушила)?

В мене питання до юристів, Генкосульства РП, до уповноваженого з прав людини: я маю право захистити свої права на кордоні? Я можу доказати, що я нічого не порушувала і чи я можу вимагати покарання митника за те, що він образив мене публічно, як водія, як людину, як ГРОМАДЯНКУ УКРАЇНИ?!

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

5 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

5 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

8 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

9 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

11 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

13 години ago