facebook

З січня в Україні буде діяти біометричний контроль на кордоні

Президент Петро Порошенко розповів, як будуть перетинати держкордон громадяни країн, що представляють загрозу для України, передає Ліга.Новости.


З 1 січня 2018 року Україна вводить правила перетину кордону для громадян з країн, які можуть становити загрозу для України, за біометричними паспортами. Про це повідомив президент Петро Порошенко під час спілкування з журналістами в ході робочої поїздки в Харківську область, передає його прес-служба.

Порошенко зазначив, що “в найближчі години” має бути оприлюднене відповідне рішення РНБО.

Перелік країн, громадяни яких будуть перетинати кордон за новими правилами, затверджується Кабміном.

Зараз прискореними темпами створюється система фіксації біометричних даних в пунктах пропуску через держкордон. Також буде здійснено розширення потужностей існуючих центрів надання адмінпослуг та будівництво нових, в першу чергу біля контрольних пунктів в’їзду-виїзду.

За словами президента, процедура буде проходити в три етапи. Перший – людина може подати попереднє повідомлення про те, що збирається в Україну і перетнути кордон, відповідно – база даних і прикордонники будуть до цього готові. Другий – безпосередня фіксація даних на кордоні, біометричного паспорта, або біометричних даних, і третій – фіксація людини в місці, де вона планує перебувати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В умовах, коли країна є об’єктом військової агресії з боку РФ, ця практика цілком виправдана,

– зазначив Порошенко.

За його словами, «це дозволить повноцінно запрацювати єдиної національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства».

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що введення біометричного контролю для іноземців не буде мати негативних наслідків для громадян країн Євросоюзу, а також інших іноземців, які мають біометричні паспорти за стандартами IKAO.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...