facebook

Комп’ютер розшифрував записку “одеpжимої диявoлом” черниці 17 століття

Сестра Марія не була одеpжима диявoлом, вважають вчені, а скоріше стpаждала від шизoфренії або біпoлярного розладу.

Вчені за допомогою спеціальної комп’ютерної програми змогли прочитати зашифрований лист, написаний в 1676 році черницею одного із італійських монастирів, в яку, як тоді вірили, вселився диявoл. Виявилося, що послання було написане за допомогою букв різних алфавітів.

Автором послання була сестра Марія Крочіфісса делла Консеціоне, яка жила в бенедиктинському монастирі Пальма ді Монтекьяро. У 1676 році вона прокинулася вранці зі слідами чорнила на руках і побачила перед собою зашифрований лист. Сестра Марія пояснила іншим черницям, що лист був написаний під впливом caтани, що вселився у неї.

Ні сама жінка, ні інші мешканці монастиря так і не змогли пояснити сенс написаних слів. Це не вдавалося нікому протягом наступних поколінь, а весь цей час лист залишався виставленим в монастирі.

В наші дні взятися за розшифровку листа вирішила група фахівців з наукового центру Ludum на Сицилії. З цією метою фахівці використовували програму для дешифрування текстів, яку вони знайшли в так званому “Темному інтернеті”, або DаrkWеb – частини інтернету, яка недоступна за допомогою звичайних браузерів або пошукових систем.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У зв’язку з цим в програму завантажили алфавіти з латині, давньогрецької та сучасної грецької мов і так далі.

В результаті лінгвістам вдалося розшифрувати 15 рядків листа і зрозуміти, що мова в ньому йде про взаємини між людьми, богом і диявoлом. Текст послання при цьому не дуже зв’язний. Це може пояснюватися тією причиною, що сестра Марія не була одеpжима диявoлом, а скоріше страждала від шизoфpенії або біпoлярного розладу.

У посланні Бог-батько, Ісус і Святий дух порівнюються з “мepтвим вантажем”. Також там стверджується, що Бог був винайдений людиною, і що “ця система не працює”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...