facebook

Саакашвілі не заарештують і не екстрадують – Луценко

Кримінальне покарання чекає тільки тих, хто бив прикордонників, сказав генпрокурор.


Колишній одеський губернатор Михайло Саакашвілі не буде арештований і екстрадований за перетин кордону України з порушенням порядку. Про це генпрокурор Юрій Луценко повідомив на конференції YES, передає Українська правда.

“Я, як генеральний прокурор, заявляю – Саакашвілі не буде арештований у цій справі, Саакашвілі не може бути екстрадований з цієї країни, поки має посвідку на проживання або інший документ, який він подав”, – заявив Луценко.

Він також уточнив, що кримінальні справи будуть відкриті проти тих, хто застосував силу по відношенню до прикордонників, а ті, хто “переправляв Саакашвілі через кордон”, заарештовані не будуть.

“Ті, хто бив українських прикордонників, матимуть справу з кримінальною справою і будуть заарештовані й повинні сидіти сім років. Щоб всі політики запам’ятали – можна й потрібно мітингувати, але при цьому не можна бити солдатів і офіцерів, які захищають кордон. Тому в цій справі – кримінал, в усьому іншому – штраф і суд “, – додав Луценко.

Раніше було повідомлено, що після “прориву” Саакашвілі госпіталізовані десять прикордонників з травмами різного ступеня тяжкості.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...