Авіація має бути тією силою,що здатна зупинити агресора

Президент Петро Порошенко наголошує, на необхідності розвитку Повітряних Сил України задля забезпечення оборони держави.

“Наша військова авіація за своїм призначенням, вогневою потужністю і дальністю бойового застосування має стати тією силою, що разом із іншими складовими оборони забезпечить стримування агресивних амбіцій РФ, яка буде спроможна завдати адекватний удар у відповідь будь-якому агресору”,- наголосив Глава держави під час виступу на урочистій церемонії вручення дипломів випускникам Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба.

Президент нагадав, що дотримуючись зобов’язань в рамках Мінських домовленостей наші Збройні Сили не застосовують бойову авіацію. Проте авіатори несуть бойове чергування з протиповітряної оборони держави, виконують завдання з перевезення поранених, особового складу, військового майна.

За словами Глави держави, усвідомлюючи роль і місце військової авіації у захисті повітряних рубежів держави 2016 рік визначено роком Повітряних Сил. У поточному році на відновлення техніки виділено близько 2,5 мільярдів гривень.

“Це дозволить армії отримати з ремонту близько 50 літальних апаратів з відновленою боєздатністю: 35 літаків, решта – гелікоптери. Близько половини з них пройдуть глибоку модернізацію”,- констатував Петро Порошенко зауваживши, що вітчизняні ремонтні підприємства вже опанували технології замкнених циклів ремонту основних типів військової авіаційної техніки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Потужності дозволяють модернізувати практично всю номенклатуру авіаційної техніки та майже на половину підвищити коефіцієнт її бойового застосування. В Повітряних Силах вже сьогодні використовуються понад 30 відремонтованих і модернізованих літаків різних типів Міг-29, Су-24, Су-25 та Л-39.

Президент також повідомив, що планується поповнення авіаційного парку українського війська. “Близькою перспективою є закупівля спеціальних літаків на базі вітчизняного транспортного літака Ан-148, модернізація до 2020 року десятків літальних апаратів винищувальної, ударної та розвідувальної авіації, створення нових керованих авіаційних засобів ураження, засобів радіоелектронної боротьби, повітряної розвідки. Значний розвиток набула розробка і виробництво безпілотних літальних апаратів”,- сказав він.

Петро Порошенко підкреслив, зважаючи на виклики, які сьогодні стоять перед державою, якісна підготовка висококваліфікованих офіцерів-льотчиків є надзвичайно важливою, наголосив Глава держави. І Харківський університет Повітряних Сил справляється із виконанням цього завдання.

За словами Президента, за особисту мужність і героїзм більше 200 військовослужбовців Військово-повітряних Сил відзначені державними нагородами. Серед них, військовий льотчик генерал-лейтенант Василь Нікіфоров став повним  кавалером ордена Богдана Хмельницького, а випускниця Харківського університету Повітряних Сил Герой України Надія Савченко – стала символом незламності.

“Сьогоднішній випуск не схожий на попередні – вперше за роки незалежності випускники повністю оволоділи бойовою технікою, пілотуючи вертольоти Мі-8 та Мі-24, літаки-штурмовики Су-25 та винищувачі Міг-29. Випускники засвоїли програму підготовки на цих бойових літаках відповідним нальотом по 43 та 36 годин, а загальний наліт випускника за роки навчання в університеті перевищив 206 годин на кожного”,- підкреслив Петро Порошенко.

Завдяки поліпшенню забезпечення Повітряних  Сил середній наліт екіпажів на перше півріччя 2016 року склав 27 годин, зазначив Президент, висловившись за подальше нарощування кількості годин у повітрі.

У рамках відвідин університету Главі держави були продемонстровані польоти бойової авіаційної техніки та зразки техніки.

annashchesna

Recent Posts

Виплату пенсій закінчено – все: у Кабміні звернулися до людей з важливим попередженням

Що потрібно знати У ПФУ розповіли про фінансування пенсій за квітень У Пенсійному фонді України…

9 години ago

Сум і біль. Прикарпаття втратило на війні ще десятьох Захисників України

Героям російсько-української війни, які віддали своє життя за Батьківщину, було від 20 до 49 років.…

10 години ago

“Потужна негода суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -15 градусів, дощ і снігопад?

Наближається завершення другого місяця весни. За історію спостережень синоптики фіксували у квітні навіть мороз у…

11 години ago

Тепер долари просто не купиш: оприлюднили нову процедуру для валюти

Подробиці ПриватБанк оприлюднив нову процедуру для валюти На сайті ПриватБанку з'явилась дуже цікава новинка для…

11 години ago

Нові ПДР, мобілізація, НМТ-2024, Великдень: що чекає українців у травні

Які зміни відбудуться у травні У травні 2024 запрацює новий закон щодо мобілізації військовозобов'язаних українців.…

16 години ago

Чи “злетить” курс долара до 50 після вихідних

Згідно з прогнозом МВФ, до кінця 2027 року курс може досягти 50,4 грн/дол. Курс долара…

17 години ago