facebook

Голова правління Пенсійного фонду пояснив, чому різняться надбавки до пенсії

В Україні від 11 жовтня стартувала пенсійна реформа. Проте нинішнім пенсіонерам осучаснили (підвищили) пенсії заднім числом – від 1 жовтня. Одразу ж виникло чимало нарікань, бо комусь додали всього 100-200 грн, а комусь – кілька тисяч гривень. Осучаснені виплати пенсіонерам обіцяють виплатити до 25 жовтня.

Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний у прямому ефірі “Сніданку з “1+1” пояснив, що перерахунок здійснюється індивідуально і залежить від кількох показників.

“До ухвалення цієї реформи у пенсійній системі була така ситуація, що хтось мав великий стаж, хтось – невеликий, хтось – велику зарплату, інший – малу, але всі вони отримували фактично однакову мінімальну пенсію. І саме з ухваленням цього закону ми відновлюємо диференціацію розмірів пенсій.

Тобто індивідуальний підхід залежно від того, скільки у людини стажу – це один чинник, який впливає на розмір пенсії. І другий – яка в людини була зарплата. В кожного буде індивідуальний розмір пенсії. Саме за цим принципом робився перерахунок пенсій. Тому хтось отримав більше підвищення, хтось менше, але ці всі підвищення залежать саме від того, як людина працювала і скільки вона сплачувала внески до Пенсійного фонду”, – пояснив посадовець.

Усім пенсіонерам пришлють “листи щастя” про підвищення пенсій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Незабаром, десь до кінця місяця, всі пенсіонери, яким було зроблено перерахунок, отримають письмове повідомлення, де будуть вказані їхній розмір пенсії, розрахунок цієї пенсії, коефіцієнт стажу, коефіцієнт заробітку. І вони можуть побачити, чому саме і як зросла пенсійна виплата. Це робиться тому, що дійсно в кожного перерахунок індивідуальний і питань багато”, – сказав Зарудний.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...