facebook

Суд Києва дозволив стягнути штраф з “Газпрому” в розмірі 171 млрд грн

Це рішення суду має бути оприлюднено за кілька днів.
Господарський суд Києва дозволив стягнути штраф з російського “Газпрому” в розмірі 171 млрд грн з усього майна боржника. Про це повідомляє міністр юстиції України Павло Петренко у Фацебук, передає Корупція.Інфо.

“Господарський суд міста Києва задовольнив клопотання Антимонопольного комітету України та виконавчої служби Мін’юсту і змінив спосіб виконання рішення щодо стягнення з “Газпрому” штрафу в сумі 171 млрд грн. Простіше кажучи, якщо досі можна було стягнути кошти “Газпрому”, розміщені в банках, то тепер стягнення поширюється на все майно боржника”, – заявив Петренко.

 

Він зазначив, що згідно з процедурами, це не рішення суду має бути оприлюднено за кілька днів.

Як повідомлялося, в січні минулого року АМКУ оштрафував ПАТ “Газпром” на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Потім це рішення було кілька разів підтверджено українськими судами. Вергове 22 лютого Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду нижчої інстанції щодо підтвердження стягнення з “Газпрому” штрафу, який виріс вже до 172 млрд грн (близько 6,4 млрд дол.) за рахунок пені за його несплату.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відзначимо, що “Газпрому” і “Нафтогазу” належить по 40,2174% акцій “Газтранзиту”, ще 19,5652% акцій – турецької компанії Turusgas.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...