facebook

Як спецслужби РФ використають особисті дані клієнтів ПриватБанку

Український журналіст Олександр Дубінський заявив, що факт витоку даних клієнтів найбільшого банку України в Росію підтвердили в ГПУ.

Український журналіст Олександр Дубінський заявив, що факт витоку даних клієнтів найбільшого банку України в Росію підтвердили в ГПУ. Тому він роз’яснив, що загрожує простим українцям, передає Ukr.Media.

Про це експерт повідомив у своєму відеоблозі.

Ведучий програми «Гроші» Олександр Дубінський заявив, що чутки про злив всієї бази даних клієнтів ПриватБанку до Росії підтвердились. При цьому він зауважив, що російській стороні цікаві не лише чиновники, які здійснювали операції у найбільшому системному банку країни, а й прості громадяни.

«Я не вірю, що всі дані, які потрапляють у Росію не стають надбанням ФСБ чи будь-якої іншої спецслужби Російської Федерації. Чому їм це може бути цікаво? Дані клієнтів ПриватБанку – це дані про всіх АТОшників, волонтерів. Як ви пам’ятаєте, вся допомога військовим відправляється на банківські картки… Це дані про всі військові операції та закупки для армії», – пояснив експерт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, дані клієнтів Привату це потенційна мережа інформації про те, хто саме допомагає Збройним силам України. Дубинський не виключив, що таких людей будуть затримувати чи переслідувати.

Журналіст також нагадав, що голова НБУ Валерія Гонтарева, яка подала у відставку, співпрацювала з російськими банками, зокрема ВТБ. Дубінський додав, що саме Гонтарева допомагала виводити гроші біглого українського президента Віктора Януковича у Росію.

«Тож чому б не зробити РФ такий подарунок у вигляді зливу інформації для РФ перед своєю потенційною втечею. Саме тому необхідно задавати питання НБУ та ГПУ щодо цієї ситуації. Варто розуміти, якщо ваші дані, і мої, пішли в РФ, вже завтра вони будуть продаватися на ринку Петрівка. Кожен знатиме ваші ключові слова, рух коштів на рахунках, суми операції, де ви знаходитесь, за що платите. Чудова тема для шахраїв», – підсумував він.

До слова, позафракційний депутат Віталій Купрій звернувся до НБУ з вимогою пояснити ситуацію щодо витоку персональних даних клієнтів ПриватБанку до Росії.

«Мова йде про передання такої інформації на невстановлені сервери на території Російської Федерації із дозволу Нацбанку України працівниками іноземної детективної компанії «Kroll», залученої до проведення аудиту ПриватБанку», – написав він на своїй сторінці у соцмережі.

При цьому нардеп зауважив, що це грубе порушення основних конституційних прав громадян і створення загрози безпеці держави загалом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...