facebook

“В розмірі десяти окладів…”: Рева розповів на кого чекає перерахунок пенсій

Міністерство соціальної політики України знайшло вихід з положення за перерахунком пенсій для вимушених переселенців, передає Корупція.Інфо

Про це повідомив глава Мінсоцполітики Андрій Рева

Він зазначив, що перерахунок пенсій для переселенців – “проблема складна”, але в даний час питання в Мінсоцполітики вирішується.

Рева додав, що Україна не виплачує пенсії жителям непідконтрольних територій через відсутність “фізичної можливості”. Тому єдиним варіантом залишається виїзд в підконтрольні райони і реєстрація в якості внутрішніх переселенців.

Як резюмував міністр, існує одна формула розрахунку пенсії: середня зарплата за три роки, коефіцієнт індивідуального заробітку і коефіцієнт страхового стажу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, розмір та виплата пенсій українців будуть прив’язані виключно до їх внесків у Пенсійний фонд України. Про це повідомив під час засідання круглого столу очільник Уряду України Володимир Гройсман.

До слова, пенсіонери при звільненні можуть отримати одноразову виплату в розмірі десяти окладів. Для цього необхідно дотримати певні вимоги законодавства, зокрема, що стосуються страхового стажу.

Додамо, пенсійний стаж українців, який держава буде враховувати при обчисленні пенсій, буде складатися з 2-х частин. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, держава буде враховувати стаж до 2000 року і стаж після 2000 року,

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...