“Одна пенсія на трьох в 40 грн…”: Жінка розповіла про реалії пенсійної реформи

До “Електронної книги скарг України” написала наша читачка Галина, яка вважає, що її сім’я стала жертвою системи та несправедливості. А все почалося відтоді, як її чоловіка, єдиного, хто годував усю сім’ю вбили, передає Корупція.Інфо

ОСЬ ЇЇ ЛИСТ і дуже шкода, що такі історії не поодиночні:

“Мій чоловік Живко Андрій Олексійович, 1944 р. н., (стаж 34 роки), з яких 27 – відпрацював на СТО № 2 м. Тернополя. Умови праці дозволили з 24.04.1999 року вийти на пенсію по списку № 2. Поки оформлялася така до січня 2000 року, 13 липня, повертаючись з роботи в результаті кримінального злочину, отримав черепно-мозкову травму, став інвалідом 2-ої групи і 24.09.2000 року-помер.

З цього сумного дня, ми що були на утриманні, якщо то можна так назвати, єдиного годувальника залишись без засобів до існування. (син 12 років, син 1971 р. н, інв. 2-ої групи з дитинства, і я 48 років-безробітна). До ПФ я носила купу різних довідок, які в мене вимагали, щоб оформити пенсію по втраті годувальника, навіть із сільради про відсутність паю. Так розтягали оформлення синові, як і чоловікові.

Нарешті після оформлення виявилося, що синові призначили пенсію по втраті годувальника, що помер від загального захворювання. Десять років я зверталася до різних інстанцій про перерахунок по стажу і зарплаті, але так нічого і не вийшло. Працівники ПФ у м. Тернополі як хотіли так і «керували» цією пенсією, то призначали обом синам, то знімали. До сьогодні я не отримала пояснень, як був оформлений мій Андрій на пенсію по 2-му списку без довідки про зарплату. У жовтні 2010 року на пенсію по втраті годувальника переведений мій син Юрій, інв. 2-ої групи з дитинства, надалі вона від загального захворювання. Син Юрій, коли отримував свою пенсію, теж зареєстрований загального захворювання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Живко Галина Леонівна 24.02.1952 р. н, вийшла на пенсію у 2003 році, бо працівникам ПФ тяжко було відкрити рот і сказати, що я маю право на пенсію в 50 років. Стаж 26 років, в т. ч. 9 в партархіві і 12 тех. секретарем відділу орг- партроботи обкому партії. Один рік пенсійних виплат пропав. Так я і не вияснила до сьогодні, що то за такі пенсії нам призначили, що їх не перераховують, а тільки підтягують до прожиткового мінімуму. 13 листопада ми теж отримали «оновлені пенсії» по 40 і 58 гривень. Так що нашим подякам немає меж.

Коли я почула, які суми отримали деякі пенсіонери, то як говорив Іван Васильович, «мучать сумніви», невже в такому селі як Тернопіль працювали шахтарями, міністрами і ін. і отримали доплату в жовтні, а кому 30-50 то в листопаді, щоб не втратили свідомість від радості. І ніхто не отримав листів про перерахунок пенсій.

Кримінальна справа по моєму чоловікові закривалась під різними легендами 7 разів.

У 1994 році СТО № 2 – «перетворилася» на ТзОВ, куди мій чоловік вклав

3 майнові сертифікати і доплатив грошима. Став як працівник співзасновником, а діти учасниками. Що там крутилося, ніхто не знав. Після смерті чоловіка я неодноразово зверталася до керівництва ТзОВ видати мені документи для оформлення спадщини, та нічого не добилася. Коли у березні 2005 року я взнаю, що там неодноразово збиралися збори про перепродаж ТзОВ.

В один із днів ми приходимо туди і взнаємо, що мого покійного чоловіка, неповнолітнього, інв. з дитинства 2-ої групи виключено з товариства.

Поки я по Тернополю та Києву розносила звернення і відвідувала особисті прийому у Високих Кабінетах ВР, Генпрокуратури, МВС і ін. на нас чекали інші сюрпризи. Мій чоловік у 1995 році після смерті свого батька успадкував ½ майна, а після смерті чоловіка в цю спадщину вступив наш неповнолітній син. Голова сільради вступив в змову з родичами чоловіка. Фальсифікував різні довідки в їхню користь, тільки їм видавав рішення на узаконення самобудов і ін, на наші звернення були тільки відписки з сільради, міліції та прокуратури.

В зв’язку з таким життям (молодший син на той час був студентом університету), назбиралося чимало боргів за компослуги. Після смерті чоловіка я неодноразово зверталася до міськради та влади області допомогти, та отримувала відписки. Аж у 2007 році мер Заставний мабуть прочитав мого плакального листа і рішенням виконкому моя сім’я була внесена в реєстр сімей, що опинилася в складних життєвих умовах. Було надано 50% плати за компослуги + адресна допомога. Я підозрюю, що хтось дуже нами інтересується, бо ця пільга кожен рік зменшувалася, а борги збільшувалися, проте я кожен місяць сплачувала назначену мені суму.

Щоб нам життя медом не пахло, нас трьох почали викликати в суди за позовами комунальних підприємств і одночасно до прокуратури та виконавчої служби. Та всіх перевершив позов племінниці і її чоловіка про скасування свідоцтва на право власності мого покійного чоловіка, який на той час вже 8 років лежав у землі. А відповідачами до суду з’явитися мені та моєму синові-студентові. Цей позов кочував від одного судді до іншого з 21 січня 2008 по 04.2010 року. На нас ніхто там взагалі не реагував. Судді повиносили рішення за комполсуги за 10 років і не вникали, що син студент-півсирота, в старшого цукровий діабет. На ходу всі фальсифікувалиокументи, заднім числом.

Як у всіх людей у мене теж були батьки, і залишилася спадщина, котра за заповітом дісталася моєму старшому синові. Та за збігом обставин, за цим же сценарієм, що і меншому синові, також голова сільради заправляє цим майном, а ми не маємо право доступу навіть на подвір’я.В мене закралася підозра, що цих «царьків» по селах в крісла голів саджають «відповідні люди», котрі смикають за ниточки і вказують їм з ким і як поступати.У жовтні 2014 року я звернулася за субсидіями, які були мені оформлені та сплачувалися кожен місяць, а борги знову зростали. Як виявилось, субсидія нам припинена, пенсія не перерахована, майном користуються посторонні люди, тут вже не підозра, а явно, що мене з дітьми хочуть знищити.

На всі коротко описані події в мене 2 китайські сумки письмових відписок від Генпрокуратури, МВСУ, ВР, облпрокуратури, прокуратури міста та району, міліції області, міста, району, Адміністрації Президента, області. Району і ін. працівники яких використовують своє службове становище, прикривають злочини, погрожують, і натякають, що вам і Президент не допоможе. Коли сім’я опинилася на межі виживання (одна пенсія на трьох в 40 грн.) – всі служби розпочали «сумлінно виконувати свої обов’язки»: відділ соцза- хисту, сім’ї і молоді, опікунська рада, прокуратура, суди, міліція, виконавча служба та всі інші… і виконують їх до сьогодні. Тому я повній розпачі звертаюся до всіх, хто має можливість захистити мою сім’ю і наші права” – написала вона.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

8 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

8 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

11 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

12 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

14 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

16 години ago