facebook

Вакарчук назвав 10 перших кроків, які мають втілити політики, щоб зробити Україну кращою

Співак Святослав Вакарчук назвав 10 перших кроків, які мають втілити політики, щоб зробити Україну кращою.

Про це він розповів у своєму відеозверненні, пише 24канал

Вакарчук наголосив, що усі українці мають бути відповідальними за свою батьківщину, але основна робота має лягти на плечі як провладних, так і опозиційних політиків.

Перша вимога Вакарчука до влади – негайне створення незалежного антикорупціного суду.

“Змінити виборче законодавство і не лише запровадити відкриті виборчі списки, але й унеможливити політичну залежність ЦВК від впливу політичних партій. Новий склад ЦВК має бути сформований з професіоналів, які мають незаплямовану репутацію. Потрібно жoрcтко обмежити кількість політичної реклами на телебаченні та радіо. Вибори мають відбуватися за принципово інших умов”,

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– такою є друга вимога співака.

Третьою вимогою Вакарчука є проведення ефективної реформи державної служби.

Наступний пункт, який озвучив співак, – реформа Служби безпеки України.

Також Вакарчук пропонує розпочати дієву приватизацію: “Ті держпідприємства, як і є неефективними мають бути неодмінно роздержавлені”.

Наступний пункт у переліку митця – припинення політичного лобізму, який “робить 99% наших громадян біднішими”.

“Потрібно змінити правила поведінки політики. Очільники держави та претенденти на їх місце мусять стати більш відкритими, простішими та доступнішими. Не може чиновник, який все життя працює на державній службі вести життя мільйонера, а деколи і мільярдера”,

– вважає Вакарчук.

Також він пропонує прищепити принцип відповідальності – “політикам потрібно навчитися виконувати власні обіцянки”. Окрім того, він пропонує запровадити культуру прозорої комунікації.

“Публічно окреслити межі дозволеного. Є речі, які мають бути непорушними. Ніхто, ніколи, за жодних обставин не має порушувати ці принципи. Перелік таких принципів має бути сформований та оприлюднений”, – таким є останній з десяти пунктів Вакарчука.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...