facebook

З’явилася нова інформація, яка допоможе заощадити або не переплатити автомобілістам

Для автомобілістів, які збираються реєструвати автомобіль, з’явилася важлива новина, яка допоможе заощадити або, як мінімум, не переплатити, передає Корупція.Інфо


Йдеться про збір до пенсійного фонду.

Справа в тому, що з 1 грудня 2017 року було встановлено новий прожитковий мінімум для працездатних осіб – 1700 грн. Раніше був 1684 грн. У зв’язку з цим змінилися ставки збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації транспортного засобу.

«Для визначення розміру ставки збору в ПФ все транспортні засоби поділяються на 3 групи в залежності від їх вартості. Від групи, в яку потрапляє конкретний автомобіль, залежить ставка: 3%, 4% або 5% від вартості авто. Ставки збору в ПФ також залежать від «групи» автомобіля.

Відтепер, якщо вартість транспортного засобу: не перевищує або дорівнює 280 500 гривень – оплачується 3% (якщо об’єкт оподаткування не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб). Раніше гранична сума становила 267 960 грн.

Якщо автомобіль стоїть від 280 500 до 493 000 гривень – 4% (якщо об’єкт оподаткування перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Авто стоїть більш 493 000 гривень – 5% (якщо об’єкт оподаткування перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб). Раніше 5% потрібно було платити, якщо машина дорожче 470 960 грн », – роз’яснює голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

Іншими словами, піднявся «стелю», який визначав, чи потрапляє автомобіль в «дешеву» категорію, або за нього доведеться заплатити вищий збір. «Якщо підніметься прожитковий мінімум, означає піднімається планка, при якій можна платити менший відсоток. Коли курс долара був 8 грн, це виглядало абсолютно логічним, що у кого дорожчі машини, вони платять більш високий відсоток в ПФ.

Але після того, як курс став 28, це виглядає нелогічним. Тим більше, що дешевих автомобілів після закриття виробництва «Ланоса» не залишилося. Було лицемірством говорити, що є автомобілі, з яких платиться 3%, тоді як навіть такої ціни на автомобілі не було. І вже реально є автомобілі, з яких платиться 3%. Так що при реєстрації авто варто врахувати зміни і заплатити на кілька тисяч гривень менше », – сказав autonews.ua Олег Назаренко.

«Збір до ПФ в 1998 році вводився тимчасово на 1 рік»

До слова, є ймовірність, що збір до пенсійного фонду при реєстрації автомобіля в Україні можуть скасувати.

«У 1998 році збір в ПФ вводився тимчасово терміном на 1 рік до погашення заборгованості по пенсіях. Пройшов не 1 рік, а 20 років, і щороку «дію Закону продовжено». Тоді як насправді ніяких заборгованостей по пенсіях в країні давно не існує.

Зараз йдуть консультації з народними депутатами. Або ж ми знімемо пенсійний фонд з електрокарів, або ж повністю з усіх автомобілів. Але з цим треба щось робити », – додав Олег Назаренко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...