facebook

Небезпечна хвороба добралась і до Львівщини: Дані про постраждалих

Усі вони перебувають в обласній інфекційній лікарні. Загалом захворіли понад 700 людей, епідеміологи очікують поширення кору.

Про це у розмовній студії «Правди.Наживо» заявив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут, передає Корупція.Інфо.

«Станом на початок місяця у Львові 64 людини захворіло на кір, з них 54 – діти. І з цих дітей – 43 були нещеплені. Кір – це так звана повітряно-крапельна інфекція, її збудник – нестійкий, на предметах довкілля зберігається до двох годин. Тому варто уникати скупчення людей», – додав він.

За словами епідеміолога, кір дуже важко відрізнити від інших вірусних захворювань, тому при найменших ознаках захворювання, варто звертатись до лікаря:

«Зараз – сезон простудних захворювань, а кір починається так само, як і будь-яка ГРВІ. Тому його дуже важко розрізнити, поки не з’явилося висипання на тілі. Тож якщо у вас з’явились ознаки вірусу – залишайтеся вдома і викликайте лікаря».
А от найнебезпечнішим кір є для дітей та невакцинованих людей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«У будь-якому віці кір може протікати як в легкій, так і важкій формі. Це залежить від того, наскільки швидко людина звернеться до лікаря і отримає адекватну медичну допомогу, залежить від опірності організму. Ну але небезпечнішим це захворювання є в дитячому віці, тому що там ще немає великої опірності, особливо, якщо дитині не були зроблені щеплення…», – пояснив Олег Когут.

До слова, цього року спалах кору зафіксували в 15 областях України. Зокрема у сусідній – Франківській.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...