facebook

Собчак повідомила, за яких умов Путін покинув би президентське крісло

Кандидат в президенти Російської Федерації Ксенія Собчак заявила, що Путін давно покинув би президентське крісло, якби мав гарантії, що його не чіпатимуть, а після втрати влади не будуть сyдити.

Про це заявила Собчак під час свого телемосту з українськими журналістами, пише 24канал

“Мені здається, що перебуваючи так довго при владі, Володимир Путін розуміє, що потрапив у паcтку. Зараз він просто не бачить виходу із ситуації. Адже чітко розуміє, що після того, як у Росії втрачаєш владу – надзвичайно швидко можеш зайняти місце на лаві підсудних. Він давно б пішов, якщо б мав гарантії, що його дійсно ніхто не чіпатиме”, – переконана вона.

Також російська телеведуча зазначила, що Путін зрозумів, що довіряти по-справжньому нікому не можна, тому відпускати владу є cмeртeльно небeзпечно.

“Саме тому ми ходимо по замкненому колу, в якому президент боїться піти, а ми не розуміємо, які гарантії можна йому надати, аби він нарешті пішов. Люди бояться, що їх здасть найближче оточення. Я впевнена, що Путіну страшно. Він переймається цим більше, ніж Гаазьким трибуналом”,– наголосила відома журналістка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім того, Собчак упевнена, що Російська Федерація має стати парламентською республікою.

“У майбутньому я хочу бачити систему, де влада президента мінімалізована. Було б ідеально мати парламентську республіку та незалежний суд. Звісно, це не відбудеться протягом секунди, одразу після виборів. Та я надіюся, що наше правосуддя буде таким, на яке не зможе тиснути перша особа”, – додала вона.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...