facebook

Заставив прихожан її цілувати: На Київщині настоятель храму відкопав померлу дружину і поклав її біля вівтаря

Тілу померлої покланялись 80 людей

Настоятеля храму на території Покровської парафії Української Православної Церкви Московського патріархату Миколу Наслудова звинувачували в тому, що він відкопав нещодавно поховану дружину і, поклавши її біля вівтаря церкви, змушував прихожан поклонятися і цілувати тіло, передає Корупція.Інфо

Інцидент стався ще 14 лютого 2015 року у селищі Бортничі у Дарницькому районі Києва. Суд над священником відбувся 12 грудня цього року.

Наслудов під час судових засідань та на останньому слові категорично заперечував свою провину. За його словами, донька померлої надала свій дозвіл, щоб труну матері перепоховали, оскільки виявилося, що тіло знаходиться поруч з грунтовими водами і існує небезпека для людей.

“Коли викопали труну, то вирішили зробити саркофаг для останків померлої, які були нетлінні. Хто саме викопав тіло, він не знає, ніяких обрядів він не проводив. Оскільки був піст і він не міг вирішити питання з саркофагом одразу – тіло знаходилося в приміщенні”, – текст вироку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дочка померлої відмовилася від претензій до підсудного.

“Труна матері стояла не в тому приміщенні, де проводилися служби. Донька вважає, що схиляння – це не знущання. Не встигли перепоховати, оскільки саркофаг не встигли виготовити. Вважає, що наруга над тілом матері зробили працівники міліції”, – йдеться у судовому рішенні.

УПЦ (МП) надала суду довідку, що обвинувачений священик організував секту. Однак суд вирішив, що сторона обвинувачення не довела причетність Наслудова до наруги над могилою дружини. Суд визнав священника повністю невиновним та виправдав його.

Більш того, Наслудов проголосив померлу дружину “святою”. Її тілу поклонялись близько 80 вірян.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...