facebook

“І того 3400 до сплати, за умов моєї пенсії у 1911 грн. Сльози, біль і відчай…”: Платіжки за газ переполохали українців

Рекомендований платіж за грудень — саме ця графа шокувала багатьох — люди просто не зрозуміли, звідки взялася сума у новій колонці, передає Корупція.Інфо

 

Як з’ясувалося, сплата рекомендованого платежу дозволить споживачам уникнути боргів за газ, а разом із ними — нарахування пені та штрафів.

Постачальники газу в рахунках для споживачів увели нову графу — рекомендований платіж на наступний місяць (вартість прогнозованого споживання). При формуванні поточного балансу, в разі розрахунків за нормами (середньомісячними чи граничними обсягами) враховується базова норма (обсяг) для поточного періоду, у разі розрахунків за показаннями лічильника — враховується прогнозне споживання від дати останніх фактичних показань до останньої дати поточного місяця, — йдеться в офіційному повідомленні.

При розрахунку рекомендованого платежу по кожному споживачу враховують вартість прогнозного споживання газу в наступному місяці. Також кожен споживач може самостійно розрахувати прогнозне споживання газу за спеціальним алгоритмом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До слова, для споживачів газу є ще одна новина:

У листопаді парламент прийняв Закон України «Про житлово-комунальні послуги», яким запроваджується нарахування штрафних санкцій – пені (відсотків) за кожен день несплати рахунку за комунальні послуги, у т.ч. на газ. Прострочки при сплаті за газ можуть з’явитись з різних причин. Можливі затримки при перерахуванні коштів фінансовими установами, трапляється, що споживачі сплачують із запізненням через тимчасову відсутність платника тощо. Проте застосування штрафних санкцій передбачено незалежно від причин несвоєчасної сплати.

Отож, графа з сумою рекомендованого платежу не є обов’язковою до сплати, а зробили її для того, щоб люди уникали заборгованостей та майбутніх штрафів.

Тим не менше мережа відреагувала на це неоднозначно, іншими словами, критично

Це рахунок за Газ! Який отримала самотня Пенсіонерка з Макарова! Київської області! 1768 гривень 26 копійок! Це повинна була заплатити 69-річна жінка! Пенсія якої 1750 гривень! Сльози… Біль… Відчай. Інсульт. Пенсіонерку забрали в лікарню з обширним Інсультом! Паралізована ліва сторона тіла! Відняло мову! Повна Недієздатність. Я заявляю! Що винні в цій страшній трагедії! Особисто Міністр соціальної політики України Андрій Рева та голова НКРЕКУ Дмитро Вовк! На совісті цих чиновників загублене здоров’я і майбутнє нещасної жінки! І я впевнений! Що це не остання Жертва! Цих двох бездарних і непрофесійних «Керівників»! А скільки ще простих українців постраждають від «Реформ» Реви і Вовка! Мені навіть страшно уявити, про написав громадський активіст, Mila Shnayder.

А користувач соціальної мережі, Nikolo Lobok, написав

Кожна потвора, яка щоразу прагне та рветься до влади, нам обіцяє “газ власного видобутку” ледь не за 20 баксів. Повірте, навмисно котел тримав лише на запальничку – ітог 3400 гр. до сплати, за умов моєї шахтної “пенсії у 1911 гр. Що робити?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...