Categories: Політика

Угіддя імператора з джакузі і басейном: Як Порошенко з Парубієм і Луценко розслаблялись на Різдво

Після того, як президент Петро Порошенко відзначив Новий рік на корпоративі БПП в новому офісі партії, він відправився на Прикарпаття. Саме тут, в селі Гута (Івано-Франківська область, Богородчанський район) гарант відзначив католицьке Різдво.

Компанію йому склали: Андрій Парубій, спікер Верховної Ради (за віросповіданням греко-католик), Олександр Турчинов, секретар РНБО (баптист) і Юрій Луценко, генеральний прокурор (православний). Через таких важливих гостей в Івано-Франківську, біля аеропорту були перекриті дороги. Також рух було обмежено на трасі в президентську резиденцію.

“Країна” вирішила зібрати все, що відомо про “Синьогора”, де перші особи відзначили католицьке свято.

Резиденція розташована в 60 кілометрах від Івано-Франківська. Загальна площа території становить 10886 га. Сюди входять і огороджені мисливські угіддя, і заповідні ліси навколо.

Колись “Синьогора” – це був відомчий санаторій, а ще раніше – мисливські угіддя імператора Франца-Йосипа. У 2001-му вирішили зробити президентську дачу. З тих пір кожен глава держави розбудовував її “під себе”: Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Віктор Янукович. До речі, останній тут любив зустрічати Новий рік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що всередині?

На території є ресторан, десять будівель, канатна дорога і розплідник з тваринами.

За деякими даними, загальна площа всіх приміщень сягає 5000 кв.м. Головна будівля трьох-поверхова. У підземних приміщеннях – свій SPA-комплекс: 25-метровий басейн, різноманітні джакузі і сауни, фонтанчик із джерельною водою. Другий поверх займають спальні з шикарним євроремонтом.

У будівництві є фойє з мармуровою підлогою і озелененими колонами, велика бібліотека з галереями і камінний зал. Всі меблі виробництва в Італії.

Навпроти резиденції розташований великий ставок з коропами і фореллю, там же плавають дикі качки. Окремо православна каплиця.

До речі, біля президентської дачі, в 600 метрах – вертолітний майданчик, поєднаний з основною будівлі міні-автобаном.

Три роки тому резиденцію відкрили для колективних екскурсій. Тривалість прогулянки – приблизно дві години. Виручені кошти йдуть нібито на утримання території. У сам палац потрапити простим смертним неможливо. Дозволяється тільки гуляти по території.

annashchesna

Recent Posts

Мобілізація в Україні: Генштаб розповів, кому з чоловіків треба прийти до ТЦК

Всі чоловіки віком від 16 до 60 років повинні прийти до Територіальних центрів комплектування та…

2 години ago

Війна закінчиться у 2024 році: путін уже готується злити свою армію – спливли подробиці

Експерт розповів, що задумав російський диктатор і коли закінчиться повномасштабна війна Політолог Андрій Піонтковський в…

4 години ago

Помер через 2 дні після візиту до ТЦК: що відомо про розслідування гучної справи

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, а омбудсман узяв справу на особистий контроль. Поліція Хмельницької області…

6 години ago

Ухилянтів аж трясе: мобілізацією все не обмежиться

Що чекає на українців, які порушать закон До набрання чинності закону про мобілізацію залишилося не…

6 години ago

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

8 години ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

9 години ago