facebook

Прищ вагою 4,5 кг: дитина стала жертвою пухлини-“монстра”

14-річний американський підліток Емануель Зайа готуватися до операції з видалення з його обличчя гігантської пухлини, розміром із баскетбольний м’яч. Як повідомляє британський таблоїд The Sun, пухлина почалася з невеликого прища на носі.

Під час статевого дозрівання він настільки збільшився в розмірах, що заважає дитині їсти і дихати. Крім того, через велику вагу пухлини, під загрозою шия і дихальні функції організму хлопчика. Місцеві ЗМІ повідомили, що батьки підлітка протягом двох років безуспішно шукали допомоги у себе на Кубі. Виявилося, що допомогти їм зможуть у США.

Вже 12 січня місцеві хірурги проведуть небезпечну операцію. Доктор Роберт Маркс, керівник відділення оральної і щелепно-лицевої хірургії Університету Майамі, сказав, що Емануель народився з рідкісним розладом, так званою поліотичною фіброзною дисплазією.

Хвороба змушує його тіло виробляти рубцеву тканину замість кістки і може викликати переломи і деформації рук, ніг і черепа. Операція триватиме від восьми до десяти годин і потребують участі не менше чотирьох хірургів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...