facebook

В Україні теплішає швидше, ніж в середньому по планеті – метеоролог

Зміна погоди позитивно відбивається на сільському господарстві.

Зими теплішають протягом останніх 20 років, причому в Україні більше, ніж у середньому по Землі. Про це заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, в Україні, як і в усьому світі, починаючи з 80-х років минулого століття, почалося відчутне зростання річної температури повітря.
“За цей період середня температура найхолодніших місяців зросла на 2-2,5 градуса. Значно скоротилася тривалість зимового періоду, сама зима стала іншою. Як правило, це нестійкий сніговий покрив, який то з’являється, то тане”, – розповів Кульбіда.

При цьому Кульбіда підкреслив, що бувають і винятки з цього правила, оскільки на тлі такого глобального потепління, яке спостерігається і на регіональному рівні в Україні, можливі й інші аномалії.
“Наприклад, рекордне значення мінусової температури, хоча більшість рекордів, що встановлюються протягом останніх 20 років, пов’язані з літньою температурою повітря, коли, практично, на всій території України вона вже досягла 40 -42 градусів тепла”, – зазначив синоптик.
За його словами, загальне потепління має позитивний вплив на сільське господарство в країні.

“Саме завдяки таким аномально теплим умовам, навіть пізно засіяні озимі культури продовжували вегетацію і на сьогодні їх стан задовільний та хороший у всіх, практично, без винятку, регіонах України. В цьому є певний позитив”, – сказав Кульбіда.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...