facebook

“Торгується з Пукачем генпрокурор Юрій Луценко…”: вбивці Гонгадзе хочуть перерахувати термін “по закону Савченко”

Прокуратура підтримала прохання перерахувати термін “по закону Савченко” колишньому начальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексію Пукачу, натомість той повинен перестати називати екс-президента України Леоніда Кучму замовником вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, передає Корупція.Інфо

Про це заявив журналіст Олексій Подольський, який у 2000 році, як і Гонгадзе, став жертвою викрадення групою Пукача.

Прокуратура підтримала клопотання адвокатів колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ України Олексія Пукача про перерахунок терміну його перебування в СІЗО по «закону Савченко», щоб той не назвав екс-президента Леоніда Кучму замовником вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Рішення про перерахунок терміну з другого разу прийняв Чортківський районний суд Тернопільської області, повідомив Подільський. Раніше цей суд, а також Шевченківський та Печерський райсудів Києва не задовольняли прохання.

“Не випадково це нікому не відомий суд! Йде торгівля з Пукачем давно. Його шантажують. Торгуються. Його хочуть випустити на свободу, а він у відповідь повинен відмовитися від показань на Кучму. І торгується з Пукачем генпрокурор (Юрій) Луценко “, – стверджує Подольський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його версією, мета ГПУ така: Пукач не стане називати Кучму замовником викрадення і вбивства Гонгадзе, а його довічне ув’язнення в касаційній інстанції замінять 15-річним терміном.

“Я не знаю, чи змінив Пукач свої показання. Але не здивуюся, якщо Пукач перестане вказувати на Кучму і за це вийде на свободу. Адже з рішення Чортківського суду виходить, що він відсидів уже 14 років. Якщо зараз в касації доб’ються, що йому довічний термін замінять на 15 років в’язниці, то він незабаром вийде “, – заявив Подольський.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...