facebook

Сімейна пара з Кіровоградської області підозрюються в торгівлі людьми

У Кіровоградській області сімейну пару з села Оситняжка підозрюють в торгівлі людьми: сім’я взяла на виховання дитини своєї знайомої і пояснила це тим, що жінка не мала грошей, щоб ростити хлопчика.

Зараз і “усиновителям”, і матері, яка подарувала дитини, загрожує до 15 років в’язниці, а малюка може очікувати дитячий притулок.

Як стало відомо, хлопчик з’явився в родині Кабанюк минулої весни, коли знайома від безгрошів’я нібито подарувала їм малюка. При цьому у Ольги Кабанюк син уже дорослий, тому вона з радістю взялася за виховання, а батьком маленького Марка записали її чоловіка – Олександра Кабанюк.

“Вона сама поїхала з чоловіком у ЗАГС, і вони написали заяву, що він визнає батьком дитини себе”, – розповіла жінка.

У свою чергу, її чоловік запевнив, що немовляті “з першого дня я віддав душу, серце, тепло, час, ми для нього робили все, постійно ходили в лікарню, лікарів викликали на будинок”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами завідуючої дитячим відділенням Кіровоградської райлікарні Ірини Потеряйко, Марк – дуже контактна дитина і весь персонал лікарні дуже його полюбив.

“У ліжечку дитина стоїть, іграшками грає. Контактний, коли до нього заходять всі, медичний персонал дуже полюбив”, – розповіла вона.

Тим часом, в соцслужб стверджують, що забрали малюка з сім’ї, тому що Кабанюк його офіційно не усиновили, а батьківство Олександра експертиза не підтвердила, і тому подружжю, а також біологічної матері дитини висунули підозру в торгівлі людьми і зараз всі троє – під домашнім арештом .

“Вони між собою домовилися про те, що вона не продала дитину, а вона подарувала дитини. Це все одно вважається злочином проти дитини, проти людини”, – підкреслила начальник служби у справах дітей Кіровоградської райдержадміністрації Світлана Черненко.

При цьому в соцслужб з’ясували, що 35-річний Олександр – неодноразово судимий, ще й випиває, що підтверджують і сусіди.

“Бували й сварки, бували і п’янки, і гулянки. Ну, як молоді люди”, – розповіла сусідка Галина Кваша.

Тим часом, юрист Людмила Бордунос каже, що Кабанюк мали всі шанси бути батьками дитини, якби оформили все по закону.

“Мама могла віддати дитину, якщо він їй не потрібен. Вона його повинна була віддати в будинок малятка або дитячий будинок, а батьки нинішні – повинні були його просто усиновити”, – розповіла вона.

Варто додати, що в соцслужб вже повідомили: дитину в найближчі дні переведуть до дитячого притулку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...