facebook

“Зі стелі тече, піч димить, а миються у сусідів”: Тільки погляньте в яких жахливих умовах живе українська чемпіонка з мамою

На сайті глухівського видання “Кур’єр” з’явилися фото житла, в якому зараз живе багаторазова чемпіонка України, Європи та світу з біатлону серед юніорів 20-річна Анна Кривонос, передає Корупція.Інфо.

Аня занесена в книгу рекордів України. А ще вона 5 років поспіль удостоювалася звання “Професіонал року” і “Людина року”, була стипендіатом міського голови і губернатора.

Вона об’їздила світ, жила в елітних котеджах, плавала по океану на шикарному кораблі, літала чартерним рейсом.

Але так вийшло, що 8 років тому після розлучення батьків вона залишилася з матір’ю на вулиці без грошей. Спочатку з мамою оселилися на два роки в підвальному приміщинні. Восени там зі стелі лилася вода, тому спала в лижному костюмі, навіть не переодягаючись після тренування.

Піч диміла так, що їм доводилося сидіти до півночі у дворі, поки приміщення не провітриться, а милися у знайомих, бо вдома – ні води, ні ванни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мама влаштувалася продавцем на ринок, а потім захворіла, їй зробили серйозну операцію. Всі побутові турботи лягли на плечі Анни: приносила воду з колодязя, рубала дрова, топила піч, голодувала, доглядала за мамою. І спорт не кинула – навіть навпаки, посилила свої старання, щоб “набігати і настріляти” на власне житло.

Їй обіцяли: стане чемпіонкою Європи – куплять житло за рахунок бюджету. Ці слова настільки надихнули юну спортсменку, що вона, навіть отримавши під час тренування компресійний перелом, перемагаючи біль, незабаром повернулася на старт.

Потім багато разів повторила це досягнення, завоювала “золото” на європейських змаганнях. Здавалося, довгоочікувана квартира в руках! Перемогу здобула, а влада змінилася.

За ці роки Аня з мамою перекочовували з однієї знімної квартири на іншу чотири рази. А ще через два роки Анна привезла з світових змагань п’ять медалей. Однак навіть ці заслуги не наблизили її до заповітної мрії.

Зараз дівчині 20 років, і вони з матір’ю як і раніше живуть в жахливих умовах. Заселилися в аварійний будинок: моторошно, зате безкоштовно, в якості сторожів, щоб бомжі не розтягли залишки будівлі. Іншого варіанту у сім’ї просто не було.

Аня зараз тягне на собі всі фінансові витрати, в тому числі і на лікування мами. Цієї осені спортсменці пообіцяли, щоб в 2018 році отримає заповітну квартиру.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...