Авто Нові ціни на газ і земля у власності громади – що чекає на українців з 1 лютого

В останній місяць зими на українців чекають зміни у різних сферах. Набирають чинності нові вимоги до якості автомобільного газу, що продається на заправках. Для українського бізнесу відкриють 42 ринки для експорту. Вчителі проходитимуть перекваліфікацію, а ОТГ отримають у власність землю.

Перепідготовка вчителів початкової школи

Стартувала перепідготовка вчителів початкової школи. Вони з 1 вересня нинішнього року навчатимуть першокласників. Згідно з Законом “Про освіту”, з осені 2018-го розпочнеться реформа школи. Вона розпочнеться з початкової школи.

Для підвищення кваліфікації вчителів використовуватимуть змішане навчання. Дистанційний курс, а це 60 навчальних годин, відбувається на безкоштовній онлайн-платформі EdEra. Стільки ж навчальних годин триватиме очне навчання.

Під час навчання вчителів ознайомлять з освітньою реформою та Державним стандартом початкової освіти. Педагогів ознайомлять із сучасними методиками викладання та управління класом і навчать методикам інтегрованого навчання. Вчителі прослухають курс, присвячений інклюзивній освіті та основам нейропсихології.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дистанційний курс на онлайн-платформі вчителі мають пройти до кінця травня. Після його закінчення отримають електронний сертифікат. Він – обов’язковий для вчителів.

З 15 лютого по 6 березня для вчителів проведуть першу настановчу очну сесію. У квітні – другу. У травні-червні – третю.

Навчання вчителів початкових класів зараховуватиметься як підвищення кваліфікації. Після цього їх допустять до навчання першокласників Нової української школи.

Передача землі у власність громади

Розпочалася передача землі за межами населених пунктів у власність об’єднаних територіальних громад. Така інвентаризація триватиме до кінця 2018-го. Проекти відведення фінансуватиме держава. Кабмін схвалив відповідний законопроект ще у вересні минулого року.

Зараз ОТГ управляють свою територією лише у межах населених пунктів. За їхніми межами землею, яка має належати громадам, управляє держава.

Механізм складається з чотирьох етапів: клопотання ОТГ у відповідне головне управління Держгеокадастру, інвентаризація земель, реєстрація земельних ділянок у кадастрі та передача земель у комунальну власність. За процесом можна стежити на спеціальному порталі otg.land.gov.ua.

Зараз в Україні є 665 ОТГ. На їх територіях 759 тис. га сільськогосподарських земель належать державі. Саме їх передадуть у комунальну власність.

Зменшення ціни на газ для промисловості

З жовтня 2015-го скасували державне регулювання цін на газ для споживачів, крім населення і теплокомуненерго для потреб населення. Зараз на ринку складаються такі умови, що Нафтогаз може запропонувати промисловості вигіднішу ціну за паливо. Нафтогаз знизив ціни для промисловості майже на 6%. Це – 577,2 грн.

Мінімальна ціна за 1 тис. куб. м газу, який відпускають на умовах передоплати, тепер складе 9195,6 грн/куб. м на місяць. Це актуально для споживачів, які на місяць закуповують більше 50 тис. куб.м блакитного палива. Для інших покупців ціна знизиться на 591,6 грн – до 10732,2 грн за 1 тис. куб. м.

Поки що таке зменшення тарифів напряму не стосується населення.

annashchesna

Recent Posts

Це жах: п’яні ТЦКашники “викрали” волонтера – вже відправляють на службу

Рано-вранці повертався з Польщі волонтер ГО "Порятунок тварин Харків". Його місія полягала у тому, щоб…

4 години ago

Машини вже почали конфіскувати назавжди: українці вже випробували нові правила

У водіїв вже вилучають авто У Польщі з 14 березня 2024 року почали діяти правила,…

6 години ago

МОН назвало дату літніх канікул у школярів в Україні

Міністерство освіти України подовжило навчальний рік у школах на один місяць. Літні канікули розпочнуться з…

9 години ago

Кінець війни в Україні: залишилося два дні – стартують мирні переговори, подробиці

Чого від них чекати За три дні розпочнуться мирні переговори щодо припинення війни росії проти…

10 години ago

Погіршення погоди скоро накриє багато областей, але надовго воно не затримається.

Погіршення погоди скоро накриє багато областей, але надовго воно не затримається. Погода в Україні буде…

11 години ago

Сухо, сонячно та тепло: синоптик Діденко попередила про гарну зміну погоду

За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 27 квітня, антициклон витіснить дощі з України.…

12 години ago