facebook

Безкоштовне навчання за кордоном: дe і на яких умовах пропонують українським студентам здобувати освіту

Українські випускники мають можливість безкоштовно навчатися в найпрестижніших закордонних вузах. Проте мало хто про це знає.

Адже є ряд європейських країн, які пропонують іноземним студентам безкоштовно здобувати освіту. Це хороший шанс для тих, хто хоче пожити за кордоном, не витративши при цьому величезної кількості грошей.

Австрія

Віденський університет – це однин з найбільших вузів країни, який запрошує іноземних студентів на безкоштовне навчання. Для цього іноземцям потрібно внести тільки символічний платіж в розмірі 17 євро на місяць. Крім того, студентам дозволяють самостійно скласти навчальний графік. А це означає, що можна знайти підробіток без шкоди для навчання.

Норвегія

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В цій країні державні вузи пропонують безкоштовне навчання для бакалаврів, магістрів і дoктoрів. Крім того варто звернути увагу на те, що навчання буде проходити переважно норвезькою. Також абітурієнтам необхідно сплатити 30 євро одноразового збору і 80 євро щорічного адміністративного збору. Всі витрати на житло, їжу та мeдuцину доведеться оплачувати самостійно.

Чехія

Для безкоштовного навчання потрібно лише володіти чеською мовою. А якщо вибрати навчання англійською, то рік в університеті обійдеться як мінімум в 1 тис. євро. Тож для того, щоб вступити в чеський вуз, також необхідно пройти нострифікацію шкільного сертифіката. Для цього достатньо здати два іспити з дисциплін чеської шкільної програми.

Словаччина

Ця країна приймає студентів із України без ЗНО та вступних іспитів, але вчитися тут можна тільки державною мовою. Крім того варто врахувати те, що словацький диплом відповідає європейським стандартам. При цьому  вартість життя тут відносно низька.

Польща

Безкоштовно навчатися в Польщі можуть власники Карти поляка. А без неї доведеться заплатити від 800 євро в рік. Вартість навчання залежить від обраного вузу і спеціальності.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...