facebook

“Не наші діти”: В Одесі ексгумували тіла дівчаток

Останки трьох дітей, загиблих під час пожежі в таборі “Вікторія”, ексгумують, щоб провести повторну ДНК-експертизу. На цьому наполягли батьки загиблих. Вони підозрюють, що під час поховання сталася помилка.

У понеділок, 12 лютого, на Західному кладовищі Одеси ексгумували тіла двох дівчат, щоб доправити їх на незалежне судово-медичне дослідження.

Декілька тижнів батьки 8-річної Соні Мазур звернулися до прокуратури, щоби ті дали дозвіл на ексгумацію. Результати генетичноï експертизи у батькiв викликають сумнiви. Вони впевнені, що тiла дiтей переплутали. Тож ексгумацiю проводять, аби вiдправити ïх на повторну експертизу у Харків.

У Соні не було частини зубів, а ось у результатах експертизи вони вказані, розповідають батьки дівчинки.

“В описі судмедексперта вказані зуби, яких не повинно бути на верхній щелепі. Якщо чесно, я вже нікому в цьому житті не вірю після того, що з нашими дітьми сталося. Через це хочемо дізнатися правду”, – кажуть батьки загиблої Соні Олексій та Ольга Мазур.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Адвокат родин загиблих озвучує версію, що судмедексперти могли переплутати останки жертв трагедії.

“Це порушення процедури. Такий висновок ми зробили після поховання, тому що експертизи були проведені у листопаді місяці”, – каже адвокат родин загиблих дітей Тетяна Сягровець.

Натомість судмедексперти наголошують, що така плутанина неможлива. Зокрема, щодо зубів Софійки.

“Молочні видалили, а коли м’які тканини обгоріли, кості теж, то оголилися постійні зуби Софії. Нам нікто не ставив ці питання, ми на них не відповідали. Ці останки тіла були обгорілі. Туди нічого не можна було ані додати, ані забрати”, – пояснює начальник Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи Григорій Кривда.

Щоб така експертиза не заважала слідству, для процедури ексгумації виділили окреме провадження.

“Щоб це не було в одному кримінальному провадженні й не могло вплинути на строки, щоб відправити основний обвинувальний акт до суду проти директора”, – пояснила речниця Одеської обласної прокуратури Інна Верба.

Результати експертизи стануть відомі не раніше, ніж за місяць. Якщо побоювання батьків загиблих підтвердяться, вони позиватимуться до суду на одеських судмедекспертів. Натомість, ті зі свого боку погрожують адвокату скаргою до дисциплінарної комісії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...