“У дитини погане життя було. Сім’я погана”: Підліток не витримав лихої долі і повісився

У селі Коломийці на Дніпропетровщині знайшли повішеним 14-річного хлопця. Правоохоронці не мають сумнівів у тому, що дитина скоїла суїцид.

Микиту знали у школі як непосидючого, але дуже доброго хлопчика, який мав багато друзів і дуже піклувався про молодших братів та сестер. Директорка школи плаче та пригадує, що бачила його за день до трагедії, і той не виглядав сумним. Однак дитину знайшли вранці поблизу подвір’я повішеним на дереві. У поліції впевнені, що хлопець наклав на себе руки. “На тілі хлопця візуально не виявлено слідів насильства, тому цю справу ми розглядаємо, як самогубство”, – пояснила речник обласної поліції Ганна Старчевська.

Це сталось у селі Коломійці. В поліції упевнені, що це самогубство. Мотиви розглядають різні. Селяни ж твердять, що трагедія сталась, бо вдома про хлопця зовсім не піклувались. І соціальні служби знали про це.

Попрощатися з Микитою прийшло чи не все село. Однокласники кажуть, що в суїцидальні ігри Микита не грав, і в нього навіть не було комп’ютера або телефона. Конфліктів серед дітей теж ніхто не помічав. Дорослі ж говорять, що єдиним поясненням можуть бути проблеми в родині. “В дитини погане життя було. Родина погана”, – кажуть селяни. Вони не приховують, що батьки хлопчика пиячать, а родина стоїть на обліку соціальних служб. Мати Микити вагітна черговою дитиною, ніде не працює, а гроші отримує від держави – виплати на дітей. Сусіди твердять, що рік тому в неї через недогляд померло немовля. Микита ж для чотирьох менших братиків і сестричок був і батьком, і матір’ю, а у свої 14 працював скрізь, де тільки міг підзаробити копійчину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Журналістам батьки Микити відверто не раді, сусіди ж дорікають соцпрацівникам, що ті не забрали вчасно Микиту від матері. У службі в справах дітей виправдовуються, що знали про все і рік тому в суді вже намагались позбавити матір батьківських прав. “Подавався позов, але суд вирішив залишити дітей в цій родині”, – пояснила провідний фахівець служби у справах дітей Покровського району Ольга Горбань. Тепер соцслужба піде у суд знов, бо після трагедії, яка сталась з Микитою, дітей в цій родині вже точно не залишать.

annashchesna

Recent Posts

Українцям заборонять продавати свої машини: нові правила вже підготували

До чого готуватись? Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується…

23 хв. ago

До реєстру військовозобов’язаних внесуть дані всіх жінок від 17 до 60 років: що це означатиме?

Пояснення адвокатки Нещодавно президент підписав законопроєкт, який передбачає зміни в формуванні єдиного реєстру військовозобов'язаних, призовників…

1 годину ago

“Шалене похолодання суне в ці області, прогноз приголомшив навіть синоптиків”: куди пре мороз, дощ і снігопад?

Погода у вихідні буде хмарною із проясненнями, проте дощі пройдуть лише в деяких регіонах. Загалом…

2 години ago

По доларах та євро будуть нові правила: НБУ готує масштабні зміни

НБУ готує масштабні зміни Національний банк нарешті почув бізнес. 25 квітня регулятор анонсував наймасштабніший пакет…

5 години ago

“Мобілізувати” можуть не лише машини: що ще дозволено забирати ТЦК та військовим

В українців можуть забрати не лише авто на потреби ЗСУ, а й житло В Україні…

15 години ago

Долар здувся, а євро пре далі: банки та обмінки змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 3 травня, мають наступні показники: курс…

17 години ago