facebook

“Ми відпрацьовуємо відпустку Луценка”. Прокурори заявили про урізання зарплати

За даними джерел “Країни” в прокуратурі, ситуація з зарплатою прокурорів – тобто та тема, на якій активно піарився Юрій Луценко в кінці минулого року – стає вельми напруженою, передає Корупція.Інфо

У регіонах в місцевих прокуратурах співробітники отримали замість 16-20 тисяч грн. по 8-9 тисяч грн. У Києві ситуація не набагато краща – середньозважена зарплата, за даними джерел, у місцевих прокурорів склала 9-10 тисяч гривень, замість тих же звичних 16-20 тисяч, які двічі виплачували в листопаді і грудні минулого року.

У прокурорських колах сумно жартують, що тепер “весь рік прокурори будуть відпрацьовувати Сейшельські відпустку генерального прокурора”. Також в прокуратурі жартують, що Луценко на свого знаменитого пса Черчілля в місяць більше витрачає, ніж заробляє районний прокурор.

Особливо рядових прокурорів дивує, що у керівництва ГПУ якраз з зарплатою все в порядку. У самого Луценка розмір зарплати, згідно з нещодавно оприлюдненою довідкою, стабільно йде в зростання.

Ймовірно, в цьому місяці, генпрокурор Юрій Луценко враховуючи мізерні лютневі зарплати вирішив, що не буде шокувати підлеглих новими довідками про доходи, а тихенько внесе в розділі Е-декларації “суттєві Зміни майнового стану” свої звичні 250 тисяч грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Адже зарплатна тема для прокурорів дуже болюча – вже більше двох років не виконується норма “Закону про прокуратуру” згідно з якою, у прокурорів зарплата повинна складати як мінімум 11 мінімалок. Це означає, що прокурор місцевої прокуратури повинен отримувати 35 200.

Натомість Луценко зі своєю бухгалтерією немов продовжує дражнити підлеглих, і то додає, коли йому захочеться, відсоток щомісячної премії, яка становить основну частину зарплати, то прибирає через підконтрольних прокурорів регіонів. А крім цього не домагається скасування постанови Кабміну про обмеження зарплат прокурорів і прив’язки зарплати до вимог прокурорського закону.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...