Categories: Політика

Які результати візиту держсекретаря США до України

Сьогодні до України завітав держсекретар США Джон Керрі. Напередодні Варшавського саміту НАТО він здійснює турне пострадянськими країнами, які конфліктують з Росією. Зустрівся він і з Президентом, і головою ВРУ. А також оголосив про чергову фінансову допомогу Україні.

Прилетів Джон Керрі до України з Тбілісі. В аеропорту його зустрів посол США в Україні Джеффрі Пайетт. Кортеж одразу вирушає до Адміністрації Президента України.

На Банковій главу американської дипломатії вже чекає Петро Порошенко. Їхні перемовини тривали більше двох годин, до преси виходять з годинним запізненням. У гарному настрої Керрі починає промову словами любові до Києва. Далі переходить на серйозний тон — обговорили з Порошенком і впровадження реформ в Україні, і нещодавні поправки до Конституції. І найприємніша для Києва новина — про фінансову допомогу.

Сьогодні я повідомив Президента Порошенка, що наша країна надасть Україні грошову допомогу у розмірі 23 мільйонів доларів гуманітарної допомоги. Все це аби допомогти тисячам людей, яких зачепив цей конфлікт на Сході України,
— оголосив держсекретар США Джон Керрі.

Тема Донбасу на цій зустрічі передує переговорам у Варшаві завтра. Кожний учасник Мінських домовленостей має імплементувати угоду і чітко дотримуватись усіх пунктів документу. Про можливі вибори на Донбасі політики не сказали ані слова.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«У країні очікують, що за результатами саміту НАТО ми скоординуємо заходи подальшого забезпечення Росії імплементації мінських угод та початку деокупації Криму», — розповів Президент України Петро Порошенко.

«Робота ще не зроблена», — додає Керрі.

Все ще попереду. Але визнає: реформи в Україні таки проводяться: чого вартує патрульна поліція, очищення влади і створення антикорупційних структур.

Наступна зупинка Джона Керрі – Верховна Рада. Там очільник американської дипломатії зустрівся з прем’єр-міністром та спікером Парламенту. Говорили недовго, бо за кілька годин – виліт у Польщу.

Джон Керрі завершив розмову з українською пресою словами Stay Strong- будьте сильними. Це мабуть головний меседж американського дипломата для усіх українців.

джерело http://glavcom.ua/

annashchesna

Recent Posts

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

42 хв. ago

Вліплять штраф: якщо не зробити це перед виїздом машиною

Що необхідно перевірити водіям перед виїздом, щоб не нарватися на штраф Всі водії перед тим…

4 години ago

Черги біля ТЦК збільшилися: що приховують ті, хто штурмує військкомати – а ви далі сидіть вдома

У військкоматів стоять черги військовозобов'язаних чоловіків, проте не все так просто Спікер Полтавського обласного ТЦК…

6 години ago

Прижарить майже до плюс 30: синоптик Діденко попередила про рекорди цьогорічної весни

За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 2 травня, вночі ще комфортно, а вдень…

7 години ago

Оніміли навіть найзапекліші ухилянти: ТЦК почали по-новому вручати повістки – це миліше за котиків

Поки в ТЦК зібралися черги, українець із вдячністю отримав повістку У деяких ТЦК та СП…

17 години ago

Politico: операції ГУР щодо знищення російських НПЗ дають неймовірні результати

Про це повідомляють джерела InfoLight.UA в ГУР. Зазвичай розвідники не підтверджують та водночас і не…

19 години ago