facebook

Росія не має права: Порошенко підписав скандальний закон

Закон встановлює єдиний алгоритм продажу великих державних об’єктів.

В п’ятницю, 2 березня президент України Петро Порошенко підписав закон про приватизацію.

Про це в Twitter повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.
“Президент на Нацраді реформ підписав закон про приватизацію. Держава агресор не має права приймати в ній участь”, – повідомив Цеголко.

Прийнятий Верховною Радою 18 січня законопроект №7066, зокрема, забороняє юридичним і фізичним особам-резидентам країни-агресора брати участь в приватизації в Україні.

Закон також встановлює вимоги до проведення аукціонів об’єктів малої та великої приватизації. Для продажу об’єкта приватизації на аукціоні державними органами приватизації створюватиметься аукціонна комісія, яка розроблятиме умови продажу.

Згідно з документом перелік об’єктів великої приватизації, що підлягають продажу, затверджується Кабінетом міністрів за поданням Фонду державного майна. Переліки об’єктів малої приватизації, що підлягають продажу, затверджуються Фондом держмайна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Основні положення законопроекту

Прийнятий в парламенті законопроект передбачає регулювання приватизації одним законом замість семи. Законопроект також передбачає поділ об’єктів приватизації на дві групи (замість п’яти): велика приватизація і мала приватизація. У документі заданий чіткий критерій поділу – великим держпідприємством буде вважатися компанія, вартість активів якої перевищує 250 млн грн.

Оскарження приватизації буде можливо протягом трьох років після її проведення і в міжнародних арбітражах. Крім того, на об’єкти, що приватизуються буде накладатися мораторій на банкрутство.

Крім того, замість п’яти процедур приватизації пропонується залишити дві – аукціон і викуп. При цьому малі об’єкти приватизації будуть продаватися через електронну площадку “ProZorro.Продажі”.

Новий закон також вводить практику залучення інвестиційних радників. Згідно з новими правилами, об’єкти великої приватизації будуть продаватися з залученням інвестиційного радника – одного з інвестиційних банків зі світовою репутацією. Радник вивчатиме попит на об’єкт, шукати потенційних покупців, спілкуватися з ними і пропонувати стартову ціну.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...