facebook

Різанина на День студента: У Львові винесли вирок вбивцям

Галицький районний суд Львова засудив Назарія Яблонського та Володимира Гука – двох з трьох нападників, що причетні до різанини на День студента у центрі Львова у 2015 році. Одного з них суд ув’язнив до 5 років тюрми, іншому призначили іспитовий строк у 3 роки. Матеріали щодо третього нападника, що за версією слідчих безпосередньо вбив 19-річного студента «Львівської політехніки» Романа Подайка, розглядаються судом окремо.

Ці двоє засуджених входили до компанії з чотирьох осіб, що в ніч на 18 листопада 2015 року вчинили два різних напади на однолітків у центрі Львова. Перший трапився приблизно о 01:15 біля Львівської опери. Згадана компанія, до якої входила і одна дівчина, підійшла до трьох дівчат, почали нецензурно до них висловлюватись та тягнути одну з них за руку. За них заступились хлопці, що були у цей час перед Оперним театром. Між ними виник конфлікт, унаслідок якого двоє хлопців, що заступались за дівчат, отримали ножові поранення, ще один – легкі тілесні ушкодження.

Через годину після цього випадку приблизно о 02:00 на проспекті Свободи (біля статуї Діви Марії) ці ж хлопці напали на іншу студентську компанію. Як випливає з вироку суду, причиною нападу стала відповідь одного зі студентів, що у них нема сигарет. Унаслідок бійки двох студентів побили, ще двох підрізали. Один з них, 19-річний Роман Подайко, помер від численних ножових поранень. Після цього нападники втекли з місця події, виникнувши ніж, який знайшли слідчі. Згодом правоохоронці розшукали та затримали їх.

Під час судового засідання двоє засуджених визнали свою провину у хуліганстві та побитті людей. Один з них також визнав, що передав ножа своєму другові, усвідомлюючи, що він хоче підрізати людей. Матеріали щодо третього хлопця, який завдав численні ножові поранення кільком людей, один з яких помер на місці події, розглядаються судом окремо. За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, наразі ще немає вироку суду щодо цієї людини.

Галицький районний суд визнав обох чоловіків винними у хуліганстві, одного з них також в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. Один з них проведе у тюрмі 5 років, іншому призначили 3 роки умовно. Дівчину, що була присутня разом з нападниками, до відповідальності не притягували.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вироку суду щодо 22-річного Миколи Павука, якому на момент нападів було 20 років і який безпосередньо завдавав ударів ножем 19-річному Романові Подайку, ще немає. Його справу спершу розглядали у Галицькому суді, однак через не затверджені списки присяжних її передали на розгляд у Франківський районний суд Львова, де вона перебуває зараз.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...