facebook

“Помитися ніде, на харчування грошей немає”: Поліцейські шоковані наслідками реформи

Співробітників патрульної поліції відправили у відрядження до міста Ковель, де надали їм жахливі умови життя, пообіцявши виплатитити грошей.

“Керівництву Національної поліції присвячується! Моє відрядження в Ковель, або реформа патрульної поліції очима з середини! Місто Ковель, чудове місто на Волині і там, за задумом керівництва Національної поліції та Департаменту патрульної поліції прийшов час почати роботу патруля. Але от біда, місцева молодь досить скептично поставилася до такого пориву керівництва Нацполу і вирішила, що 8000 гривень на місяць, це не та сума, заради якої вони будуть віддавати свої найкращі роки службі в патрулі”, -написав співробітник Патрульній поли ції Валентин Калениченков Facebook.

За словами поліцейського 03 лютого 2018 року перші патрульні Ковеля урочисто прийняли присягу. Однак їх було не більше десяти осіб.

“Керівництво, співробітників інших підрозділів і інших патрульних добровільно-примусово відправили сюди працювати з Луцька. Але і цих людей мало, тому було прийнято рішення відправити 40 осіб з інших міст України, в тому числі 30 патрульних з Києва”, – додав Калениченко.

Він зазначив, що третього березня вирушив з ще 29 патрульними Києва за наказом керівництва Департаменту патрульної поліції на ротацію в Ковель терміном на один місяць.

“Нам пообіцяли, що умови проживання будуть хорошими. Але прибувши на місце проживання, ми були шоковані! Заселили нас в один з корпусів колишнього санаторію, який з початку 90-х років минулого століття стояв занедбаний, а зараз знаходиться на реконструкції. Сам санаторій кілька років тому був переданий Луцькому військовому ліцею, пара корпусів якого відреставровани і зараз тут навчаються діти”, – написав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Фото, які я додаю, залишають поза передачею того жаху і відсотків на 20. Температура в кімнатах не перевищує 15 градусів, гаряча вода відсутня, в деяких кімнатах відсутні навіть розетки, двері в кімнатах не закриваються, відсутні замки, в коридорі протяги, про санвузол я взагалі мовчу. І тут ми маємо прожити цілий місяць”, – підкреслив він.

За словами Калениченка, телефонний зв’язок працював в цьому місці через раз, а про інтернет він навіть не захотів розповідати.

“Після багатьох спроб довести проблему до керівництва, нам тільки пообіцяли давати гарячу воду з 21 до 22 годин і на пару градусів підняти температуру в кімнатах. Як нам повідомили, що на наше проживання держава не виділяє кошти і це все, що нам можуть зробити. Мабуть, для таких як ми, грошей немає”, – сказав він.

“Таким чином нас “мотивують” на результат. Також нам обіцяли виплатить авансом добові аж до 60 грн. На добу, але так і не виплатили. Форму і білизну випрати ніде, помитися ніде, на харчування грошей немає! Так ось, в яких умовах ми тут живемо, так і будемо працювати, або взагалі не будемо! Мотивуйте нас далі! І ще не забудьте в черговий раз нам нагадати про корупційні ризики”, – підкреслив Калениченко.

Він зазначив, що люди повірили в реформу, залишивши вдома дружин і дітей, і поїхали виконувалися свої службові обов’язки в Ковель, де велика кількість хороших церков.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...