Собчак відповіла Клімкіну на звинувачення у “політичній шизофренії”

Кандидат на пост президента Росії Ксенія Собчак прокоментувала слова глави МЗС України Павла Клімкіна, який звинуватив Собчак у політичній шизофренії.

Про це вона повідомила в Instagram.

Зазначимо, що раніше Собчак попросила у посольства України дозволу на візит до анексованого Криму, запевнивши, що він не передбачає політичної агітації. На це Клімкін заявив, що бажання Собчак є політичною шизофренією і це буде веденням нелегітимної кампанії до нелегітимних виборів на окупованій території.

“Дивною стала для мене відповідь на мій лист міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, уродженця міста Курська. Він відмовив у моєму проханні, звинувативши мене в “політичній шизофренії”, – написала Собчак.

Дуже не хочеться відповідати вищій посадовій особі суверенної держави в дусі “сам такий”, але задумайтеся: українська влада перешкодила єдиному російському політику, який підтримає їх національний суверенітет, відвідати їхню країну в суворій відповідності з її законами,
– додала кандидат у президенти Росії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Собчак також укотре наголосила, що планована поїздка до Криму не передбачає передвиборної агітації.

“Я – один з небагатьох російських політиків, які відкрито заявляють про те, що події березня 2014 року – грубе порушення міжнародного права. Я виступаю за виведення російських збройних формувань з Донбасу і за вирішення кримської проблеми в рамках міжнародних норм”, – наголосила політик.

Собчак також розповіла про мету свого візиту до Криму у 2014 році, за що нещодавно потрапила до бази “Миротворця”. Так, за словами кандидата у президенти, у Криму вона разом із журналістом Антоном Красовським збирали інформацію для репортажу для видання “Сноб”.

“Зараз у мене принципово інший статус, що я – кандидат в президенти Росії, Антон Красовський – моя довірена особа. Я єдиний російський політик, який офіційно запросив дозвіл у влади України на в’їзд в Крим з української території. Представники посольства України в Росії кажуть, що не отримували копію цієї заяви, що є неправдою”, – наголосила Собчак.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

8 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

8 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

11 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

11 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

14 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

16 години ago