facebook

Скандал навколо церкви: АТОшник звинуватив священиків у відкритій співпраці з бойовиками

Командир 503 окремого батальйону морської піхоти Вадим Сухаревський розповів, як УПЦ МП на Донбасі підтримує бойовиків.

Про це він повідомив в інтерв’ю виданню “Обозреватель”. Боєць згадав, як на початку війни священики УПЦ МП відкрито співпрацювали з проросійськими терористами в Слов’янську.

“Під Слов’янському точно було відомо, що сепаратисти благословлялися і хрестилися в храмах Московського патріархату. Та боєприпаси сепары там ховали, і снайперські групи у них ночували, ховалися”, – каже Вадим.

АТОшник вважає, що Московський патріархат – абсолютно вороже явище для України.

“Знаєте, я свого відносини ніколи не приховував і буду до кінця своїх днів стверджувати, що УПЦ МП – це ракова пухлина на тілі нашої держави. І її треба видаляти хірургічним способом – як явище”, – заявив боєць. Сухаревський запропонував вирішити проблему з УПЦ МП в Україні радикальним чином.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Табличку зірвати і повісити іншу, що там тепер – храм Української греко-католицької, Української православної церкви Київського патріархату або будь-якої іншої конфесії. І все. Це дозволить вирішити проблему глобально. Тому що коли на території Івано-Франківської або Львівської області благословляють Миколи II і проклинають Мазепу – ну, вибачте мене”, – обурився він.

Військовий уточнив, що є прихильником силового методу вирішення цієї проблеми.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...