facebook

З 1 квітня в Україні зміняться правила відвідування лікарів

Медична реформа продовжує вносити свої корективи. З 1 квітня 2018 року правила відвідування лікарів у поліклініках країни зміняться. Дізнайтеся, що тепер потрібно буде зробити кожному з нас, перш, ніж потрапити на прийом до фахівця.

До сьогоднішнього дня кожен житель України автоматично ставав пацієнтом поліклініки за місцем своєї прописки і «закріплювався» за певним дільничним лікарем. З 1 квітня ситуація кардинально змінюється. Тепер не до лікаря «прикріплюють» пацієнта, а пацієнт сам вибирає собі фахівця – сімейного лікаря, педіатра, терапевта.

Тепер кожному українцю надається право вільного вибору до якого медика звертатися за консультацією і першою допомогою в разі необхідності, виходячи з його особистих міркувань і переваг. Наприклад, вибір фахівця визначить зручне місце розташування поліклініки, або хороші рекомендації друзів і знайомих.

Необхідно заздалегідь до 1 квітня 2018 року визначитися з фахівцем першої допомоги, відвідати поліклініку і заповнити спеціальний договір – декларацію, що закріплює вас до вибраного лікаря. У декларацію треба буде внести стандартну інформацію про вас (дату та місце народження, місце прописки і проживання, паспортні дані та т. д.), а також прізвище лікаря, до якого ви вирішили звертатися.

Нові правила дозволяють змінити в будь-який момент лікаря, якщо з якихось причин він вас не влаштовує і укласти декларацію з іншим фахівцем (педіатром, терапевтом, сімейним лікарем).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Врахуйте, що бажаючих обслуговуватися у хороших фахівців багато, а ліміт у кожного лікаря обмежений – 2 тисячі пацієнтів. Тому не варто відкладати в довгий ящик вибір «свого» доктора і встигнути підписати з ним декларацію.

Ще одне нововведення. Якщо раніше потрапити безкоштовно можна було не тільки до дільничного лікаря, але і до будь-якого вузькопрофільного фахівця, тепер напрямок до нього буде давати ваш лікар. У лікаря первинної медичної допомоги в електронному вигляді буде складена база за станом здоров’я кожного пацієнта, в його завдання входить вчасно виявити і попередити розвиток будь-якої хвороби на ранній стадії і відправити вас при необхідності до профільного лікаря. Інформація про здоров’я буде знаходиться в загальній електронній базі системи охорони здоров’я, нічого не загубиться, якщо людина захоче змінити особистого лікаря.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...