facebook

“Думайте, українці…”: Савченко заявила про свою концепцію зміни політичної системи

Скандальна Надія Савченко, яка зараз знаходиться у СІЗО заявила про своє бачення політичної системи в Україні.

Народний депутат, якого вже лишили мандата на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук опубліковала концепцію змін в політичній системі. Наразі у Савченко вже оформлені 5 головних тез.

На перше місце політик винесла перепис населення в країні. Вона заявляє, що подібний захід в нашій державі офіційно проводився тільки в 2001 році. Через те, що зараз в країні війна і багато переселенців, для того, щоб зрозуміти реальну ситуацію, без цього за словами Надії не обійтись.

“Враховуючи невизнану війну на території східної частини України, те що за 16 років демографічна, економічна, політична ситуації в країні значно погіршилися, для визначення реальних даних для проведення будь-яких аналітичних, фінансово-економічних, планових тощо розрахунків необхідно провести новий перепис населення України”

Також політик вказала і паспортизацію населенних пунктів. Цей пунк включає в себе перепис всіх наявних земельних территорій і природних ресурсів держави.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Для реального економічного розвитку держави, громади на місцевому рівні повинні володіти актуальною інформацією щодо наявного майна, ресурсів. Для цього необхідно провести загальнодержавну паспортизацію всіх, без винятку, населених пунктів. Необхідно здійснити інвентаризацію природних ресурсів, земель сільсько-господарського та земель іншого призначення, наявності виробничих потужностей, комунальної власності”, – пояснює Савченко.

Також хоче Савченко змінити і адміністративний устрій України. За її словами зараз депутати замість того, щоб створювати ефективні закони, роблять лише вигляд бурхливої діяльності.

“За 26 років незалежності України, зокрема в період з 1998 по 2018 роки, стає зрозумілим те, що цей адміністративний та суспільно-політичний устрій не є ефективним і таким, що задовольняє національні та історичні інтереси, включно з потребами українського народу”

Нардеп хоче відмовитись від звичаїної для України моделі побудови держави. За її переконаннями в Україні має бути модель Рада громади – Верховна Рада. Тобто об’єднанні громади мають здійснювати упрявління населенних пунктів шляхом представництва в Раді Громади.

“Здійснення адміністративного поділу згідно даної моделі відбувається за економічним принципом та за теоретичним принципом чинної системи розподілу на виборчі округи. Кількість адміністративних одиниць буде залежати від реального демографічного стану (кількості населення України та реальної кількості виборців) та є можливою у межах 200 – 250 одиниць. Кількість населених пунктів, що входитимуть до складу адміністративної одиниці не є обмеженою чи/або фіксованою, а формується за принципом кількості виборців та економічної доцільності. Кількісний склад Ради Громади адміністративної одиниці залежить від кількісного складу населених пунктів, що до нього входять, і затверджується та регулюється місцевим референдумом”, – додає вона.

Останнім пунктом стала зміна виборчої системи.

“Кандидати в депутати впродовж року беруть участь в попередніх виборах. Перемагають кандидати, які набрали не менше ніж 20% від загальної кількості виборців, що взяли участь у попередньому голосуванні, за умови, що проголосувало не менше 51% від загальної кількості виборців в межах адміністративної одиниці. Такі кандидати проходять до другого етапу виборів”, – зазначає вона.

КОНЦЕПЦІЯ ЗМІНИ ПОЛІТИЧНОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ". (Основні тези) Перепис населення в Україні. Востаннє проводився в…

Gepostet von Надія Савченко am Montag, 2. April 2018

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...